Barovi za jesen

Sezona opuštanja na poznatim mestima je počela. Zauzmite najbolje mesto odmah

Petak 28. sep 2018.

cover image

Povratak u grad. Ko je gde putovao, šta je otkrio, koga je upoznao i gde će se sigurno vratiti se prepričava sa širokim osmehom i još uvek preplanulim tenom. Nema potrebe da se žalite na jednocifrene temperature. Svima je veoma hladno i nikome se ne radi. Zanimljive teme su još bolje kada se pričaju u popularnim barovima. Mesta koja se nalaze na pravoj lokaciji u kojima vredno rade kreativci su autentične urbane oaze za druženje sa ljudima. Ovde nema onih koji ne vide dalje od svog displeja i koje jedino zanima da li barmen ima punjač za telefon.

Avantura u realnom vremenu sa živim, opipljivim svetom je na Novom Beogradu, tačnije na Savskom keju. Veličanstveni splav Korzo je spremno ušao u jesenju sezonu. Dobrodošlica na ulazu već nagoveštava da je provod zagarantovan. Inovacije u karti pića i jelovniku navode na zaključak da je jesen zapravo veoma zabavna i da nije samo prelazno doba između plaže i sankanja. Doduše, na keju možete i da se sunčate i grudvate ali pre svega prvo posetite Korzo. Svratite na jutarnju kafu, organizujte ručak ili koktel veče sa prijateljima kada di-džej pušta muziku. Ovde su i najzahtevniji gosti veoma zadvoljni.


Ukoliko je za vas slobodno vreme na Novom Beogradu jednako opuštena vinarija, lagana muzika i fini zalogaji - pravo u Podrum Novi Wine Art. Vino kome dodelite titulu naj na istoj adresi možete da kupite i nastavite sa uživanjem kod kuće. Želja za vinom je velika, a blokovi daleko. Nema problema. Identična priča postoji i u centru grada. Podrum Wine Art postoji duže od novobeogradske edicije i predstavlja jedno od prvih mesta u kome je vino najvažnije piće. Iskustvo se stalno nadograđuje. Kao i kolekcija vina. Ne brinite ako se ne razumete u vrste vina. Osoblje bira za vas bolje nego što možete da pretpostavite.

Trend "sve na jednom mestu" je kreirao moderne gastro barove. Fuzija hrane i pića u opuštenom ambijentu gde nisu potrebne rezervacije i nije važno da li ste adekvatno obučeni je najpopularniji vid ugostiteljstva. Ovakvih mesta u Beogradu ima mnogo. Međutim, nisu sva ista. Endorfin aposlutno razume navike brzog života. Ekspresna usluga za prepuštanje vizuelnoj i ukusnoj magiji u najsporijoj brzini. Ako dođete sredom slušaćete džez. Uz brojna craft piva i zaista poseban jelovnik, petkom i subotom raspoloženje podižu di-džejevi. Budimo iskreni, svima je preko potrebno bildovanje endorfina. Ovde stvarno znaju šta je potrebno za sreću i rado prenose filozofiju "don't worry, be happy". Svakog dana.