Džesi Ver na Kalemegdanu

Pop i soul muzika za poslednje dane avgusta

Nedelja 26. avg 2018.

cover image

Džesi Ver (Jessie Ware) nastupa 27. avgusta od 20:00 u rovu Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Dama iz Londona stiže u Beograd u okviru turneje na kojoj promoviše poslednje studijsko izdanje "Glasshouse". Broj tri je ovoj pevačici i kompozitorki definitivno bio taličan jer je odmah nakod izdavanja, 20. oktobra 2017., sa novih 17 pesama aposlutno osvojila i publiku i kritiku.

Sofisticiran, nežan glas i kvalitetna produkcija su Džesi Ver za veoma kratak period visoko pozicionirali na muzičkoj mapi. Da ne poseduje samo izuzetne vokalne sposobnosti je brzo dokazala. Pozivi za saradnju konstatno pristižu iz svih muzičkih sfera, pogotovo nakon brojnih nominacija za prestižne nagrade. Aktuelni album je osvojio čak sedmo mesto na britanskoj top listi, a publika u Beogradu će imati prilike da uživo čuje pesmu koju je stvorila zajedno sa popularnim Ed Širanom - Sam, ali i Midnight, Selfish i Alone.


Lepi trenuci koje je proživela na privatnom planu su odložili planove za karijeru, međutim, nakon pauze se vraća pravo među publiku širom sveta. Rođena je 1984. ali svojim ženstvenim izgledom i muzičkim pravcem donosi energiju starih vremena. Svedena i jednostavna ali beskrajno talentovana, Džesi Ver će na Kalemegdanu pokazati zbog čega je jedna od traženijih umetnica savremenog doba.

Di-džej i producent Marko Milosavljević je zadužen za uvertiru. Na koncertu će predstaviti svoje viđenje džeza, soula i fanka. Uspešan izvođač iz Srbije je poznat po tome da muziku deli jedino da dobru i lošu, nikako na žanrove. Za ovaj događaj je pripremio poseban set koji će publiku uvesti u fantastičnu noć.


POVEZANO