Piknik pod zvezdama

Beogradska filharmonija i dirigent Gabrijel Felc ponovo na Ušću

Nedelja 17. jun 2018.

cover image

"Piknik pod zvezdama", spektakularni koncert Beogradske filharmonije na otvorenom održaće se po drugi put u nedelju, 24. juna. Kod Palate Srbija, odnosno zgrade bivšeg SIV-a u Bloku 13 od 20:30 očekuje se preko 20.000 posetilaca i 105 muzičara. Sa prvim tonovima popularnih melodija publika će imati prilike da ode i do samih zvezda.

Najavljen je audio-vizuelni projekat "HD Odiseja" jer će ljubaznošću NASE Beograđani i posetioci iz inostranstva gledati prizore iz svemira. Uz Štrausa i muziku iz filma "2001:Odiseja u svemiru" preko velikih ekrana stiže nam slika kosmosa snimljena najnovijim optičkim instrumentima. Na programu su i kompozicije Džona Adamsa, Dvoržaka i mnogih drugih. Zemlja i Kosmos kao inspiracija su deo filmskog serijala "HD Odiseja" koji je premijerno izveo Hjustonski simfonijski orkestar, a Beogradska filharmonija se može pohvaliti evropskom premijerom i to na otvorenom.


Za ljubitelje klasike i svemira preporuka da povedu i svoje najmlađe jer će ove godine za njih biti posebno priređen "bejbi pit" umesto fan pit zone. Piknik ceger, dobro društvo, sjajne zvezde, odlična muzika. Kosmos zove Beograd, prijem!