Пикник под звездама

Београдска филхармонија и диригент Габријел Фелц поново на Ушћу

Недеља 17. јун 2018.

cover image

"Пикник под звездама", спектакуларни концерт Београдске филхармоније на отвореном одржаће се по други пут у недељу, 24. јуна. Код Палате Србија, односно зграде бившег СИВ-а у Блоку 13 од 20:30 очекује се преко 20.000 посетилаца и 105 музичара. Са првим тоновима популарних мелодија публика ће имати прилике да оде и до самих звезда.

Најављен је аудио-визуелни пројекат "ХД Одисеја" јер ће љубазношћу НАСЕ Београђани и посетиоци из иностранства гледати призоре из свемира. Уз Штрауса и музику из филма "2001:Одисеја у свемиру" преко великих екрана стиже нам слика космоса снимљена најновијим оптичким инструментима. На програму су и композиције Џона Адамса, Дворжака и многих других. Земља и Космос као инспирација су део филмског серијала "ХД Одисеја" који је премијерно извео Хјустонски симфонијски оркестар, а Београдска филхармонија се може похвалити европском премијером и то на отвореном.


За љубитеље класике и свемира препорука да поведу и своје најмлађе јер ће ове године за њих бити посебно приређен "бејби пит" уместо фан пит зоне. Пикник цегер, добро друштво, сјајне звезде, одлична музика. Космос зове Београд, пријем!