Maj u Beogradu 2018

Bacite sva energetska pića jer će vas Beograd držati budnim 24/7

Subota 05. maj 2018.

cover image

Festivalsko vreme počinje u maju. Jagode su najslađe u maju. Najlepši deo proleća je upravo u maju. Sve je dozvoljeno u maju. Osim da ne budete u Beogradu.

Beogradski Šopen fest za ljubitelje klasične muzike otvara svoja vrata od 7. do 13. maja. Kolarac, Skupština grada i Muzička škola Stanković su samo neke od lokacija gde će domaći i strani pijanisti i pedagozi podeliti svoj talenat i znanje sa publikom. Ako vam koncertne dvorane deluju previše uštogljeno, a ipak želite da uživate u kvalitetnoj muzici, Šopen fest 2018. se organizuje i izvan svečanih dvorana. Sasvim poseban doživljaj.

11. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs se održava od 7. do 14. maja u Beogradu. Na deset lokacija u gradu publika će moći da pogleda tačno 98 filmova u 14 programskih celina. Velika filmska smotra će ugostiti više od 100 ličnosti iz sveta dokumentarnog profesionalnog filma. Svetske premijere, najnovije iz srpske produkcije i kvalitetan prateći program čine festival dešavanjem u gradu koje se ne propušta.


Pod naslovom "Pobede i pobednici" po petnaesti put Beograd ima svoju Noć muzeja. Upamtite datum - 19. maj od 17:00 jer preko šezdeset lokacija, muzeja, spomen kuća, galerija i kulturnih ustanova otvaraju svoja vrata za jedno nezaboravno druženje. Ove godine se obeležava stogodišnjica od kraja Prvog svetskog rata, a svaki rat ima svoje pobednike i pobede. Ove godine iskoristite priliku da posetite mesta koja nisu na redovnoj muzejskoj ruti kao što su Radio Beograd 2, Kuća porodice Veljković, Crveni krst Srbije, Univerzitetska biblioteka, Tanjug, JKP GSP. Na ovim mestima videćete ratove i pobede iz drugačijeg ugla – ugla stanovnika Beograda.


Devetnaestu godinu za redom Beograd će biti najdraži svedok venčanja desetine parova. Jubilarna 20. manifestacija "Kolektivno venčanje – svadba za maštanje" biće održana 20. maja ispred Skupštine grada Beograda. Uz bogat kulturno-umetnički program i televizijski prenos nacionalne televizije, parovi će izgovoriti sudbonosno da. Manifestacija je nastala 1999. godine kao odgovor NATO bombardovanju i simbol je pobede života i ljubavi Beograđana i svih zaljubljenih u Srbiji. 

Oprostite se od hala i zatvorenih klupskih prostora na par meseci na najbolji mogući način – dođite na koncert jedne od najvećih svetskih muzičkih zvezda. Šon Pol prvi put nastupa u Beogradu 22. maja u Hali sportova "Ranko Žeravica". Hitmejker, "majstor" za duete sa najpoznatijim muzičarima i jedinstvena senzancija sa Jamajke je osvojio planetu pesmama poput Get Busy, Baby Boy, Breathe No lie, Give It Up To Me, Mad Love. Poseban koncert pruža mnogo više od velike žurke. Prisustvo obavezno.