Beogradske domaćice

Da je domaćica biti lako, ručak bi spremio svako

Petak 25. maj 2018.

cover image

Ustani na prvi alarm. Sredi se. Obuci se. Pristojno, ne hvataj se za prvo što vidiš. Doručkuj zdravo. Kreni na vreme. Budi nasmejana. Uhvati "zeleni talas". Provuci se kroz gužvu. Nemoj da kasniš. Ne zaboravi da svratiš do prodavnice. Vreme je za ručak. Koji ručak? Šta raditi kada u večitoj borbi posao vs. "ženska posla" bitku dobije karijera?

Moderni kapitalizam je ukinuo izbor ili kuća ili posao. Podrazumeva se i jedno i drugo. I to na najvišem nivou. Žene zaista imaju supermoći i uspevaju da urade neverovatne stvari 24/7 ali... Evo ga čuveno ali koje sabotira planove. Na pitanje kako postići sve zacrtano u jednom danu odgovor nemaju ni menadžeri organizacije. Mnogo je dobro živeti u glavnom gradu Srbije jer izbora i mogućnosti ima na pretek.

Živeli restorani u Beogradu! Hvala i savremenim trendovima pa više nije velika sramota nemati skuvani ručak u kući svaki dan. Neka čeka gust raspored obaveza. Vreme je za pravo uživanje u prirodi. Restorani na reci i blizu nje su prava mesta za opuštanje. Ručak na reci nije samo ispunjavanje osnovnih potreba već zadovoljstvo koje ulepšava dan. Potpuni relaks pružaju brojni splavovi na Savi i Dunavu.

Zemunski kej je međunarodno poznata lokacija upravo zbog restorana i splavova koji se ovde nalaze. Možete da budete izbirljivi koliko god želite, ovde se sve kuhinje sveta ljuljaju u ritmu Dunava. Doručak, ručak, večera - dobrodošli ste u svakom trenutku. Ponos novobeogradskih blokova - Savski kej, ne zaostaje ni najmanje u trci za hedonizam i gastronomiju na reci. Samo je pitanje koja reka vama više odgovara.


Ada Ciganlija je posebna po mnogo čemu. Ukoliko se odlučite za boravak na "beogradskom moru" u toku radnih dana, moći ćete da birate sto u restoranima. Takođe, mnogo je manja gužva i na stazama za rekreaciju. Skrivena, a izuzetna, Ada Huja je prirodni rezervat sa bogatom ponudom za kvalitetno provedeno vreme daleko od gradske gužve.

Domaćice, i singl i zauzete, ne brinite ako nemate ručak. Nije ni smak sveta ako se "malo" više nakupilo prašine. Važniji je blistavi osmeh nego blistava kuća, uostalom, svaki problem ima rešenje. Beograd je grad uživanja. Zato, usporite svakodnevni ritam i prepustite se unikatnoj prestonici.