Predstavljamo: Di-džej Len Faki

Izvođač nemačke tehno scene koji ima skoro 430.000 fanova na Fejsbuku

Utorak 05. dec 2017.

cover image

Len Faki je svetski poznati di-džej i producent čije je mesto boravka- Berlin. Jedan je od najzaslužnijih izvođača savremenog tehna koji svojim zalaganjem za slobodno stvaranje muzike pomera granice klasičnog tehna u pravcu modernog i kvalitetnog zvuka. Kroz svoju etiketu "Figure" , osnovanu 2003. godine, iskazuje neverovatan osećaj za kreiranje muzike i okuplja mlade talente kojima je potrebna podrška.


Rođen je u Štutgartu gde je devedesetih godina prošlog veka započeo karijeru. Kada se otvarao čuveni klub "Berghain" u Berlinu 2004. godine upravo ovaj di-džej je dobio priliku da bude vodeće ime i nosilac vrhunskog provoda. Sve ove godine rezidenture ga nisu razmazile ni najmanje, redovno pravi nove setove i  duge mikseve po kojima je prepoznatljiv i koji su ga proslavili. Na njegovim žurkama se oseća strast prema tehnu koja širi neverovatnu energiju.

Svaki nastup je ispraćen savremenim vizuelnim efektima koji naglašavaju posebnu atmosferu. Gde god da gostuje daje svoj maksimum kako bi publika uživala i kako bi joj u najlepšem sećanju ostao izlazak kojim diriguje Len Faki. Uglavnom pušta svoje pesme, kako one stare iz perioda dok je imao etikete "Monoid" i "Feis" , tako i novije stvari koje su veliki hitovi. Za njegovu etiketu objavljuju poznati di-džejevi i producenti kao što su Slam, Johannes Heil, Markus Suckut, A.Mochi, Psyk i mnogi drugi.


Nastavak producentske karijere je realizovan kroz pokretanje etikete "Podium" u toku 2006. godine. Zajedno sa prijateljima i kolegama je snimio pesme koje su za tili čas postale popularne među brojnom publikom. Naredne godine je izbacio pesme "My Black Sheep" i "Odyssee II" za "Death By House" etiketu iza koje stoji Sven Väth. Uspeh koji je usledio nije očekivao niko, a leto 2008 na Ibici je bilo njegovo. Ubrzo stižu nagrade od čitaoca magazina "Groove" za najbolju pesmu i najboljeg producenta. Postalo je sasvim jasno da će Len još dugo vladati elektronskim univerzumom. Danas je ime koje garantuje perfektan klabing po najvišim standardima.