Журке које су обележиле 2017. годину

Провод који ће се дуго памтити

Субота 30. дец 2017.

cover image

Цела година је прошла у перфектном електронском ритму. Наступали су нека од најпознатијих имена са светске топ листе. Monika Kruse, Deborah De Luca, Paul Kalkbrenner, Matador, John Digweed, Tale Of Us, Ben Klock и многи други су гостовали и направили невероватну атмосферу. Младе наде домаће сцене су постала имена због којих се излази. Дефитивно ће 2017. остати упамћена по врхунском проводу.

Nkosinathi Innocent Maphumulo је крајем септембра направио спектакл. Нисте упућени? Ок, ако напишемо Black Coffee - све је јасно. Талентовани домаћин клуба "Hï Ibiza" је таман пред крај лета донео провод са белог острва. Његово умеће да миксује евергрин хитове и електро бит је потпуно одушевило београдске клабере. Марко Милосављевић, Кристијан Молнар и IDQ су пружили сјајну увертиру за ноћ која је уписана у лексикон најбољих журки.


Boiler Room на сплаву 20/44. Чувена журка се одржала други пут у Београду. Сјајан провод су направили ди-џејеви Schwabe, Владимир Ивковић, Кристијан Молнар, Stevie Whisper и Тијана Т. Гостовао је и немачки ди-џеј и продуцент Tolouse Low Trax. Светски позната журка која увек гостује у мањим клубовима је карактеристична по томе што се све време снима ди-џеј. Веома популарна међу правим клаберима. На овом дешавању је ди-џеј међу публиком, а такав концепт креира осећај блискости и боље размене енегије.

Београдски техно фестивал је доживео друго издање. Остаће упамћен по одличним сетовима најпознатијих домаћих ди-џејева и великом повратку извођача који су покренули техно догађаје у целој Србији. Током два дана трајања, хиљаде људи је играло уз квалитетну музику. Божа Подунавац, Техника 8x8, John Belk, Лука Concrete и Бојан Вукмировић, Filip Xavi и многи други су показали зашто су омиљена имена на домаћој сцени.


Соломун је потпуно освојио Београд. Журка која се организовала почетком септембра је апсолутни фаворит. Краљ светске електронске сцене је показао због чега је број један. Лидер провода на Ибици је једноставно Калемегдан претворио у клуб са најбољом музиком. Његови сетови никога на планети не остављају равнодушним, а београдска публика је одушевљено играла све време. Најискреније се надамо да ће и у 2018. гостовати у престоници и поново направити најбољи провод.