Pokloni za njega

Ništa komlikovano. Što jednostavnije. Nikako za jednu sezonu. Nevažno da li je moderno. Kvalitet ispred svega. Definitivno nije lako odabrati najbolji poklon za muškarce

Subota 29. dec 2018.

cover image

Ukoliko mu barem neko vreme ne postavljate previše pitanja koja počinju sa "zašto" i "da li je moguće da..." smatraće da je već dobio savršen poklon za Novu godinu. Još ako mu organizujete na dohvat ruke 24/7 omiljenu hranu, slatkiše, nešto za piće - to je već ozbiljan božićni poklon. Uglavnom kažu da ne žele poklone, a apsolutno ih zaslužuju. Šta pokloniti muškarcu, a da se zaista oduševi? Mnogo je lakše nego što se čini.

1. PC gedžeti. Komjuterska oprema je muška opsesija. Uvek im nedostaje neka kartica, specijalan kabl, memorija. Isto tako, neguju dete u sebi i bez obzira na broj godina, ne odriču se igrica. Diskretno istražite da li su mu "tiha patnja" gejmerski miš ili tastatura. U svakodnevnom razgovoru će sigurno reći da mu je nova igrica želja. Ako je tako, srećno u prodavnici.

2. Hrana. O da! Bilo da odaberete restoran sa xxl porcijama mesa ili same spremite specijalitet sa mesom, bez mnogo dekoracije - oduševićete ga. Ne brinite ako se umorite u kuhinji pa požurite u krevet. Nakon obilnog obroka, neće vam zameriti što je uvertira ujedno i kraj. Ne zaboravite, oni se ne bave brojanjem kalorija. Čokoladna torta, filovana čokoladom, prelivena čokoladom, sa čokoladnim korama će ih obradovati više nego bilo koji džemper ili trenerka.

3. Sitnice, aksesoare i kozmetiku zaobiđite u širokom luku. Po nekom čudnom sistemu biraju takve stvari. Baš ga briga što nosi isuviše ishaban novčanik. Njemu je drag i ne da ne želi, već neće novi. Isti da nađete, ne bi bio kao njegov. Preskočite. Dalje, to što su vama mekana siva kapa, šal i rukavice u setu prelepi, ne znači da će ih nositi. Ikada. Ukoliko nema naviku da stavlja na sebe "100 čuda" nećete ni vi to promeniti.


4. Oni vole dolare. Muškarci obožavaju novac. Imaju neraskidivu vezu koja se ojačava sa svakim novim prilivom. Uopšte vam neće zameriti na manjku kreativnosti niti pakovanju poklona. Čak im nije ni važno ako dobiju manju sumu od eventualno očekivane. Plus: uplate na račun nisu ni približno isto što i novčanice u ruci. Važno je da šuška.

5. Kućni ljubimac. Izričito je izrazio želju da bude vlasnik psa ili mačke barem desetinu puta. Divno. Ne "zalećite" se zato što je samo jednom rekao kako bi voleo da ima životinju. Još bolje ako rasa nije prioritet. Zajedno obiđete azile za napuštene životinje ali odabir prepustite njemu. Vi se pobrinite oko potrepština za novog stanara.

6. Piće. Uvek piju isto. Nema šanse da jednog meseca piju pšenično, a sledećeg tamno pivo. Ne padajte na specijalna novogodišnja pakovanja. Ako je duplo skuplje, a ima istu količinu, bolje mu kupite dva obična nego jedno spakovano sa kriglom. Ista priča sa vinima ili drugim pićima.

7. Ako već igra golf, nove rukavice su fenomenalan poklon. Ukoliko nikada nije otišao na probni čas, ni slučajno da mu kupujete nešto takvo. On će biti ubeđen da vi njega hoćete da menjate, a vama neće biti jasno zašto samo on ne ide na neki fini sport. Pravac koji vodi direktno u raspravu, gomilu pitanja sa "zašto" i "da li je moguće da...".