Поклони за њега

Ништа комликовано. Што једноставније. Никако за једну сезону. Неважно да ли је модерно. Квалитет испред свега. Дефинитивно није лако одабрати најбољи поклон за мушкарце

Субота 29. дец 2018.

cover image

Уколико му барем неко време не постављате превише питања која почињу са "зашто" и "да ли је могуће да..." сматраће да је већ добио савршен поклон за Нову годину. Још ако му организујете на дохват руке 24/7 омиљену храну, слаткише, нешто за пиће - то је већ озбиљан божићни поклон. Углавном кажу да не желе поклоне, а апсолутно их заслужују. Шта поклонити мушкарцу, а да се заиста одушеви? Много је лакше него што се чини.

1. PC геџети. Комјутерска опрема је мушка опсесија. Увек им недостаје нека картица, специјалан кабл, меморија. Исто тако, негују дете у себи и без обзира на број година, не одричу се игрица. Дискретно истражите да ли су му "тиха патња" гејмерски миш или тастатура. У свакодневном разговору ће сигурно рећи да му је нова игрица жеља. Ако је тако, срећно у продавници.

2. Храна. О да! Било да одаберете ресторан са xxl порцијама меса или саме спремите специјалитет са месом, без много декорације - одушевићете га. Не брините ако се уморите у кухињи па пожурите у кревет. Након обилног оброка, неће вам замерити што је увертира уједно и крај. Не заборавите, они се не баве бројањем калорија. Чоколадна торта, филована чоколадом, преливена чоколадом, са чоколадним корама ће их обрадовати више него било који џемпер или тренерка.

3. Ситнице, аксесоаре и козметику заобиђите у широком луку. По неком чудном систему бирају такве ствари. Баш га брига што носи исувише исхабан новчаник. Њему је драг и не да не жели, већ неће нови. Исти да нађете, не би био као његов. Прескочите. Даље, то што су вама мекана сива капа, шал и рукавице у сету прелепи, не значи да ће их носити. Икада. Уколико нема навику да ставља на себе "100 чуда" нећете ни ви то променити.


4. Они воле доларе. Мушкарци обожавају новац. Имају нераскидиву везу која се ојачава са сваким новим приливом. Уопште вам неће замерити на мањку креативности нити паковању поклона. Чак им није ни важно ако добију мању суму од евентуално очекиване. Плус: уплате на рачун нису ни приближно исто што и новчанице у руци. Важно је да шушка.

5. Кућни љубимац. Изричито је изразио жељу да буде власник пса или мачке барем десетину пута. Дивно. Не "залећите" се зато што је само једном рекао како би волео да има животињу. Још боље ако раса није приоритет. Заједно обиђете азиле за напуштене животиње али одабир препустите њему. Ви се побрините око потрепштина за новог станара.

6. Пиће. Увек пију исто. Нема шансе да једног месеца пију пшенично, а следећег тамно пиво. Не падајте на специјална новогодишња паковања. Ако је дупло скупље, а има исту количину, боље му купите два обична него једно спаковано са криглом. Иста прича са винима или другим пићима.

7. Ако већ игра голф, нове рукавице су феноменалан поклон. Уколико никада није отишао на пробни час, ни случајно да му купујете нешто такво. Он ће бити убеђен да ви њега хоћете да мењате, а вама неће бити јасно зашто само он не иде на неки фини спорт. Правац који води директно у расправу, гомилу питања са "зашто" и "да ли је могуће да...".