Београдски карневал бродова

Туристичка организација Београда обећава апсолутно одличан провод на Сава променади

Петак 07. јул 2023.

cover image

18. Београдски карневал бродова се одржава у суботу, 8. јула од 17:00 до 22:00. Омиљена градска зона, Сава променада ће током читавог дана бити у ритму најбољег расположења јер овогодишња смотра доноси и изузетан пратећи програм. Традиционална поворка декорисаних пловила ће дефиловати од Трамвајског моста до Газеле са почетком од 19:00. Информације кажу да се пријавио највећи број учесника икада. Сва пловила се такмиче у избору за најлепше декорисан брод и за победнике су обезбеђене вредне награде.

Сјајна музичка вест: од 21:00 гостује група Тап 011. Пре великог концерта на бини ће наступати бројни извођачи са којима ће карневалска атсмофера бити на врхунцу. Принцеза српске трубе Данијела Веселиновић је такође потврдила присуство. Атрактивни садржаји за децу загарантовано ће најмлађу публику претворити у највеселију. Аниматори, радионице, забављачи и још много тога ће бити распоређено дуж променаде током трајања манифестације.

Свечано отварање је препуштено дефилеу Полицијског оркестра, мажореткињама из Беле цркве и дечјем хору Чаролија. Фешта која ће се памтити од првог до последњег минута.

Карневалски Еко базар ће представити истакнуте домаће произвођаче. Органски производи, здрава храна, уметнине, дизајниран накит, сувенири и различити уникатни производи са етикетом Made in Serbia. Гала понуду базара чини и Мастер Крафт са својим излагачима и Мини Укус Фест са препознатљивим произвођачима домаћих производа. Уникатно, укусно, перфектно искуство је спремно за суботу.

Традиционална градска манифестација традиционално наставља сарадњу са хуманитарним организацијама који ће и ове године имати посебно место на Карневалу бродова. СОС Дечија села Србије, Дечји центар Звезда, удружење грађана за бригу о деци без родитељског старања и специјална основна школа Миодраг Матић ће се представити на штандовима и приближити важност учествовања у њиховим активностима.