Beogradski karneval brodova

Turistička organizacija Beograda obećava apsolutno odličan provod na Sava promenadi

Petak 07. jul 2023.

cover image

18. Beogradski karneval brodova se održava u subotu, 8. jula od 17:00 do 22:00. Omiljena gradska zona, Sava promenada će tokom čitavog dana biti u ritmu najboljeg raspoloženja jer ovogodišnja smotra donosi i izuzetan prateći program. Tradicionalna povorka dekorisanih plovila će defilovati od Tramvajskog mosta do Gazele sa početkom od 19:00. Informacije kažu da se prijavio najveći broj učesnika ikada. Sva plovila se takmiče u izboru za najlepše dekorisan brod i za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

Sjajna muzička vest: od 21:00 gostuje grupa Tap 011. Pre velikog koncerta na bini će nastupati brojni izvođači sa kojima će karnevalska atsmofera biti na vrhuncu. Princeza srpske trube Danijela Veselinović je takođe potvrdila prisustvo. Atraktivni sadržaji za decu zagarantovano će najmlađu publiku pretvoriti u najveseliju. Animatori, radionice, zabavljači i još mnogo toga će biti raspoređeno duž promenade tokom trajanja manifestacije.

Svečano otvaranje je prepušteno defileu Policijskog orkestra, mažoretkinjama iz Bele crkve i dečjem horu Čarolija. Fešta koja će se pamtiti od prvog do poslednjeg minuta.

Karnevalski Eko bazar će predstaviti istaknute domaće proizvođače. Organski proizvodi, zdrava hrana, umetnine, dizajniran nakit, suveniri i različiti unikatni proizvodi sa etiketom Made in Serbia. Gala ponudu bazara čini i Master Kraft sa svojim izlagačima i Mini Ukus Fest sa prepoznatljivim proizvođačima domaćih proizvoda. Unikatno, ukusno, perfektno iskustvo je spremno za subotu.

Tradicionalna gradska manifestacija tradicionalno nastavlja saradnju sa humanitarnim organizacijama koji će i ove godine imati posebno mesto na Karnevalu brodova. SOS Dečija sela Srbije, Dečji centar Zvezda, udruženje građana za brigu o deci bez roditeljskog staranja i specijalna osnovna škola Miodrag Matić će se predstaviti na štandovima i približiti važnost učestvovanja u njihovim aktivnostima.