Београдски манифест и Street Food фестивал

Три дана забаве која се чекала читаве године. Сава променада постаје једина локација за све генерације. Спремите се за спектакл број један у граду

Четвртак 26. мај 2022.

cover image

Београдски манифест - фестивал манифестација, дестинација и дегустација почиње у петак, 27. маја у 15:00. Велики догађај који ће представити најатрактивније дестинације из Србије и региона као и њихове манифестације и локалне, аутентичне гастрономске специјалитете. Традиционални породични фестивал се по први пут одржава на новој локацији - Сава променади. Трајаће три дана, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Радно време фестивала је у петак од 15:00 до 21:00, а у суботу и недељу фестивалске капије ће бити отворене од 11:00 до 21:00.

Свечано отварање је заказано за 18:30. Осми по реду Београдски манифест ће отворити министарка трговине, туризма и телекомуникација, госпођа Татјана Матић. Церемонију отварања ће уприличити и присуство министра економског развоја и туризма Црне Горе, господин Горан Ђуровић. Туристичку организацију Србије ће представити директорка, госпођа Марија Лабовић. Након свечаног отварања ће бити приређен коктел за све госте.

Савско шеталиште, од Бетон хале до платоа Геозавода постаје зона у којој ће се максимално уживати свим чулима током трајања фестивала. Са једне стране идиличан поглед на реку и град, са друге стране - најбоље из Србије и земаља из окружења. Јединствена комбинација за свачији укус и узраст. Чак 10 фестивалских зона вас жељно очекује.

Зона "Адути Србије" ће представити богати туристички потенцијал, традиционалне и културолошке различитости и лепоте више од 40 општина Србије. Зона "Стваран свет око нас" је резервисана за Црну Гору и њену понуду за предстојећу туристичку сезону као и за Републику Српску и актрактивне локације које се морају посетити. У одвојеним зонама ће се представити Туристичка организација Србије и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

"Машта може свашта" је зона за најмлађе која ће традиционално бити највеселија. Целодневни забавни програми, бројне креативне радионице, костимирани јунаци из бајки, кловнови, штулаши, мађионичари и дечје представе ће пружити малишанима незабораван провод и сјајне успомене. Изложба олдтајмера, скулптуре од сламе, изложба "Добра стара времена" резервисана за југоносталгичаре су само мали део богатог садржаја који пружа Београдски манифест.

За успех и развој фестивала изузетно је значајна и континуирана подршка Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Града Београда као и Привредне коморе Србије.

Сава променада је место одржавања још једне фантастичне манифестације. Street Food Festival почиње у петак, 27. маја. Здрава и укусна храна, смеле комбинације укуса најразличитијих светских кухиња и добра музика. Фестивалске капије се отварају тачно у 11:00. Улаз је бесплатан за све посетиоце.

Током три дана трајања, Београд ће постати позорница светских кухиња на отвореном где ће се представити кулинарски виртуози београдске craft food сцене. На лицу места ће се припремати специјалитети из опуса готово свих светских кухиња. Захваљујући кулинарским уметницима, посетоци ће имати прилике да се отисну на прави мали гастро пут око света.

Ресторани у Београду, познати по квалитетној понуди аутентичне "уличне хране" једва чекају посетиоце да покажу своје умеће. Wurst Platz, Burger House, Hanan Food, La Chona, Simon Bolivard, Holly Smoke, Ћевабџиница Савчић, Месождер, Ћурка пала с'марса, Паб Република, Фердинанд, Црна овца, Револуција кроасан бар, Диско Food ће припремати либанске, мексичке и венецуеланске специјалитете али и слаткише премиум квалитета.

Подршка домаћих ди-џејева, и то оних најбољих као што су Горан Старчевић, Nexie, Groovyman, Беге Фанк, Gramophonedzie и други ће учинити да долазак на Street Food Festival 2022 постане никада бољи провод у граду.

За посетиоце су обезбеђена седећа места, три нове chill out зоне, бројне иновације и изненађења. Радно време фестивала је од 11:00 до 23:00. Видимо се на Сава променади!