Beogradski manifest i Street Food festival

Tri dana zabave koja se čekala čitave godine. Sava promenada postaje jedina lokacija za sve generacije. Spremite se za spektakl broj jedan u gradu

Četvrtak 26. maj 2022.

cover image

Beogradski manifest - festival manifestacija, destinacija i degustacija počinje u petak, 27. maja u 15:00. Veliki događaj koji će predstaviti najatraktivnije destinacije iz Srbije i regiona kao i njihove manifestacije i lokalne, autentične gastronomske specijalitete. Tradicionalni porodični festival se po prvi put održava na novoj lokaciji - Sava promenadi. Trajaće tri dana, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Radno vreme festivala je u petak od 15:00 do 21:00, a u subotu i nedelju festivalske kapije će biti otvorene od 11:00 do 21:00.

Svečano otvaranje je zakazano za 18:30. Osmi po redu Beogradski manifest će otvoriti ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić. Ceremoniju otvaranja će upriličiti i prisustvo ministra ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, gospodin Goran Đurović. Turističku organizaciju Srbije će predstaviti direktorka, gospođa Marija Labović. Nakon svečanog otvaranja će biti priređen koktel za sve goste.

Savsko šetalište, od Beton hale do platoa Geozavoda postaje zona u kojoj će se maksimalno uživati svim čulima tokom trajanja festivala. Sa jedne strane idiličan pogled na reku i grad, sa druge strane - najbolje iz Srbije i zemalja iz okruženja. Jedinstvena kombinacija za svačiji ukus i uzrast. Čak 10 festivalskih zona vas željno očekuje.

Zona "Aduti Srbije" će predstaviti bogati turistički potencijal, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije. Zona "Stvaran svet oko nas" je rezervisana za Crnu Goru i njenu ponudu za predstojeću turističku sezonu kao i za Republiku Srpsku i aktraktivne lokacije koje se moraju posetiti. U odvojenim zonama će se predstaviti Turistička organizacija Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

"Mašta može svašta" je zona za najmlađe koja će tradicionalno biti najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave će pružiti mališanima nezaboravan provod i sjajne uspomene. Izložba oldtajmera, skulpture od slame, izložba "Dobra stara vremena" rezervisana za jugonostalgičare su samo mali deo bogatog sadržaja koji pruža Beogradski manifest.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda kao i Privredne komore Srbije.

Sava promenada je mesto održavanja još jedne fantastične manifestacije. Street Food Festival počinje u petak, 27. maja. Zdrava i ukusna hrana, smele kombinacije ukusa najrazličitijih svetskih kuhinja i dobra muzika. Festivalske kapije se otvaraju tačno u 11:00. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Tokom tri dana trajanja, Beograd će postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom gde će se predstaviti kulinarski virtuozi beogradske craft food scene. Na licu mesta će se pripremati specijaliteti iz opusa gotovo svih svetskih kuhinja. Zahvaljujući kulinarskim umetnicima, posetoci će imati prilike da se otisnu na pravi mali gastro put oko sveta.

Restorani u Beogradu, poznati po kvalitetnoj ponudi autentične "ulične hrane" jedva čekaju posetioce da pokažu svoje umeće. Wurst Platz, Burger House, Hanan Food, La Chona, Simon Bolivard, Holly Smoke, Ćevabdžinica Savčić, Mesožder, Ćurka pala s'marsa, Pab Republika, Ferdinand, Crna ovca, Revolucija kroasan bar, Disko Food će pripremati libanske, meksičke i venecuelanske specijalitete ali i slatkiše premium kvaliteta.

Podrška domaćih di-džejeva, i to onih najboljih kao što su Goran Starčević, Nexie, Groovyman, Bege Fank, Gramophonedzie i drugi će učiniti da dolazak na Street Food Festival 2022 postane nikada bolji provod u gradu.

Za posetioce su obezbeđena sedeća mesta, tri nove chill out zone, brojne inovacije i iznenađenja. Radno vreme festivala je od 11:00 do 23:00. Vidimo se na Sava promenadi!