Где на романтичну вечеру

Летње вечери у Београду су најбољи савезник за романтичан сценарио

Петак 16. авг 2019.

cover image

Препланули тен. Летња енергија. Још увек потпуно живе успомене на годишњи одмор. Он и она главни глумци у емотивној епохи живота.

Уколико се не понављају често, срећни кадрови лако постају теме из давних дана. Због тога је неопходно да се проживљавају када год је могуће. А главни град је као створен за љубавну идилу. Посебно сада, када лето полако пристиже на перон звани хепи енд.

Тамо где има љубави, има свега. Понекада је потребна мала мотивација за велике кораке. Распламсавање страсти никада не излази из моде. Мало вина и одличних укуса ће учинити чуда у романси, било свежој, било оној која траје већ деценијама.


Ресторани на реци и Београд су као јин и јанг. Перфектан спој ће вашу везу подићи на виши ниво. Важно је да одаберете омиљени сплав или ресторан тик уз реку и препустите се бескомпромисном квалитету због кога се долази у град.

Романтични ресторани су загарантовано добар избор. Неки од њих живе да би стварали емотивне успомене. Имају оно нешто што се не да описати али се и те како осети у простору. Шарм, елеганција и отменост су обавезни састојци роматичних специјалитета. Зачињени са дискрентном љубазношћу, постају места на којима љубав добија још лепшу димензију.

Дискутабилно је да ли постоји нешто слађе од љубави. Мада, има нешто што увек може да заслади лептириће у стомаку и убрза ритам срца. Колачи! Када нисте расположени за комплетан гастрономски ужитак, а јесте за размену погледа и речи преко стола, посластичарнице у Београду су магичне локације. Традиционални или најмодернији колачи, свеједно. Ефекат је очаравајућ.


Природа је сама по себи фасцинантна. Природно, ресторани на отвореном имају аутентичну драж. Нема их много али заслужују велики аплауз. Није тако једноставно имати на удаљеној локацији све што гост пожели. Само за вас и вашу половину, сервирају баш све што замислите јер тачно знају шта се тражи. У сваком тренутку. Лагани ветар у коси и на кожи и сасвим посебну атмосферу на овим местима добијате гратис.

Права љубав не мери. Нити броји нуле на рачуну. Не зна ни за време нити било каква ограничења. Најскупљи ресторани у погрешном друштву могу бити најружнија места. У искреном односу, немати није срамота него подстрек за бољу будућност. Уколико касни плата, а често уме да закасни, пронађите сто за себе плус један у приступачним ресторанима. Увек и заувек је најважније са ким сте, а тек онда где сте.