Gde na romantičnu večeru

Letnje večeri u Beogradu su najbolji saveznik za romantičan scenario

Petak 16. avg 2019.

cover image

Preplanuli ten. Letnja energija. Još uvek potpuno žive uspomene na godišnji odmor. On i ona glavni glumci u emotivnoj epohi života.

Ukoliko se ne ponavljaju često, srećni kadrovi lako postaju teme iz davnih dana. Zbog toga je neophodno da se proživljavaju kada god je moguće. A glavni grad je kao stvoren za ljubavnu idilu. Posebno sada, kada leto polako pristiže na peron zvani hepi end.

Tamo gde ima ljubavi, ima svega. Ponekada je potrebna mala motivacija za velike korake. Rasplamsavanje strasti nikada ne izlazi iz mode. Malo vina i odličnih ukusa će učiniti čuda u romansi, bilo svežoj, bilo onoj koja traje već decenijama.


Restorani na reci i Beograd su kao jin i jang. Perfektan spoj će vašu vezu podići na viši nivo. Važno je da odaberete omiljeni splav ili restoran tik uz reku i prepustite se beskompromisnom kvalitetu zbog koga se dolazi u grad.

Romantični restorani su zagarantovano dobar izbor. Neki od njih žive da bi stvarali emotivne uspomene. Imaju ono nešto što se ne da opisati ali se i te kako oseti u prostoru. Šarm, elegancija i otmenost su obavezni sastojci romatičnih specijaliteta. Začinjeni sa diskrentnom ljubaznošću, postaju mesta na kojima ljubav dobija još lepšu dimenziju.

Diskutabilno je da li postoji nešto slađe od ljubavi. Mada, ima nešto što uvek može da zasladi leptiriće u stomaku i ubrza ritam srca. Kolači! Kada niste raspoloženi za kompletan gastronomski užitak, a jeste za razmenu pogleda i reči preko stola, poslastičarnice u Beogradu su magične lokacije. Tradicionalni ili najmoderniji kolači, svejedno. Efekat je očaravajuć.


Priroda je sama po sebi fascinantna. Prirodno, restorani na otvorenom imaju autentičnu draž. Nema ih mnogo ali zaslužuju veliki aplauz. Nije tako jednostavno imati na udaljenoj lokaciji sve što gost poželi. Samo za vas i vašu polovinu, serviraju baš sve što zamislite jer tačno znaju šta se traži. U svakom trenutku. Lagani vetar u kosi i na koži i sasvim posebnu atmosferu na ovim mestima dobijate gratis.

Prava ljubav ne meri. Niti broji nule na računu. Ne zna ni za vreme niti bilo kakva ograničenja. Najskuplji restorani u pogrešnom društvu mogu biti najružnija mesta. U iskrenom odnosu, nemati nije sramota nego podstrek za bolju budućnost. Ukoliko kasni plata, a često ume da zakasni, pronađite sto za sebe plus jedan u pristupačnim restoranima. Uvek i zauvek je najvažnije sa kim ste, a tek onda gde ste.