Нишвил 2019

Европски музички догађај у још бољем издању. Звучи нестварно да позната манифестација буде још боља али за Ниш и његов највећи спектакл не постоји немогуће

Субота 20. јул 2019.

cover image

Nisville Jazz Festival 2019 је заказан за период од 2. до 11. августа. Џез смотра под звездама се као и сваке године одржава на истом месту. Тврђава у Нишу је тачна локација овог, једног од највећих музичких и културно-уметничких фестивала у Европи.

10 дана, 20 бина, 300 програма, 1.000 уметника. То је Нишвил 2019. То се не пропушта!

Главни програм 36. Нишвил фестивала ће бити одржан на Earth and Sky бини. Jayus Jazz, Five Big Bands Summit, Yossi Fine & Ben Aylon Trio, Lydian Sound Orchestra ft. David Murray, Maceo Parker и Dat Brass су потврдили присуство свог тела и талента за четвртак, 8. август. Богато, свечано, а пре свега квалитетно ће бити и сваког другог дана на водећем стејџу. Листа извођача се још увек попуњава. Коначан број ће бити откривен уочи почетка али је сигурно да ће преко 30 музичких састава из целог света раздрмати нишку тврђаву.


Hip Hop Stage, Midnight Jazz Dance Stage, Open Stage, Шабан Friends World Music Stage, Air Stage, Welcome Stage и Museum Stage су зоне намењене за пратећи програм. Свака бина ће свирати другачији жанр. Свака је за максималну препоруку. Ниједна не заслужује игнорисање публике јер је апсолутно сваки сегмент гала манифестације организован до перфекције.

Једнако савршен ће бити и филмски опус под називом Nisville Movie Summit. Пројекције какве нису добродошле у биоскопске сале сада ће имати својих пет минута. Мало експериментални, мало више музички, а највише феноменални филмски пројекти ће се у великом броју емитовати током фестивалских дана у Нишу. Седма уметност обојена класичном музиком ће диктирати расположење у ревијалном делу програма који ће се догодити под отвореним небом у самој тврђави. Drive-in Movie Nisville ће бити на ауто-пијаци. Покретни биоскоп ће забављати најмлађе. Сцена Кристина је резервисана са неме филмове у пратњи пијаниста, док је сцена Movie посвећена филмовима о екологији.

Уколико одлучите да нипошто не пропустите овакав догађај, обавезно оставите времена и за посету џез музеју Нишвил који је заживео прошле године.