Лето у Београду

Спремите и наочаре за сунце и кишобран. Време ће бити и тропско и типично јесење. То је Београд. Тражи све али даје више него било који други град

Петак 21. јун 2019.

cover image

Лето 2019 почиње 21. јуна. Истог дана се обележава и Међународни дан јоге. Идентичан датум је заведен у календару као Светски дан музике. Три различита празника. Сваки важан. Поводом сваког се организују велика дешавања. Без обзира који сте тип, искористите градски програм за славље.

Типичан летњи режим кретања изгледа овако: брза јутарња кафа на реци, а затим дуготрајно излежавање. Отворени базени у Београду, Ада Циганлија или неки кеј. Није важно где, важно је са ким делите летњу магију. Вечери се никако не планирају унапред већ се лежерни сценарио спонтано одиграва. У случају да још увек нисте притисли тастер off за све напорне обавезе, сада је тренутак да то учините. Бићете одушевљени. Ево и зашто.

Док не почне најпосећенији фестивал у Београду - Beer Fest, на Ади Циганлији се редовно окупљају љубитељи музике и пива у простору званом Beer Garden. Одличне свирке, много пива и још више расположеног света доносе сјајну енергију. Док грува моћан рок, плус четрдесет се у хладу, са леденим пивом у руци и не осећа.


Лето је Exit. Лето је и Гуча. Важно је да музика не престаје. Она је та која ће обележити лето у Србији и читавом граду. Фестивали домаће музике на отвореном и легендарни бендови са светске сцене ће наизменично забављати публику. Да ни један једини дан не прође без доброг ритма, ту је Дом омладине и Блуз понедељком. Освежавајуће и лепршаво, баш као и цео период. Милина за уши и радост за сваког ко дође су загарантовани. Уколико више волите бег из града, Бојчинско културно лето 2019 вас неће изневерити. Довољно далеко да се опустите, довољно близу свакодневне руте.

Дуге топле дане обавезно искористите за још боље упознавање главног града Србије. Туристичке туре су сада бројне и обухватају баш свачија интересовања. Од крстарења рекама до одласка на Авалу, све је у игри. Не чекајте госте из иностранства да бисте се поново заљубили у Београд.

Важна информација! Музеји раде и током лета. Већина ће приредити специјалне изложбе и повољније цене већ повољних улазница. Уметност никада није била скупа, а сада је још више приступачна. Неће вас нико телепортовати испред београдских музеја. Мораћете мало да се потрудите између два сладоледа и прошетате до чувених здања. Исплатиће се сваки корак. Верујте.