Leto u Beogradu

Spremite i naočare za sunce i kišobran. Vreme će biti i tropsko i tipično jesenje. To je Beograd. Traži sve ali daje više nego bilo koji drugi grad

Petak 21. jun 2019.

cover image

Leto 2019 počinje 21. juna. Istog dana se obeležava i Međunarodni dan joge. Identičan datum je zaveden u kalendaru kao Svetski dan muzike. Tri različita praznika. Svaki važan. Povodom svakog se organizuju velika dešavanja. Bez obzira koji ste tip, iskoristite gradski program za slavlje.

Tipičan letnji režim kretanja izgleda ovako: brza jutarnja kafa na reci, a zatim dugotrajno izležavanje. Otvoreni bazeni u Beogradu, Ada Ciganlija ili neki kej. Nije važno gde, važno je sa kim delite letnju magiju. Večeri se nikako ne planiraju unapred već se ležerni scenario spontano odigrava. U slučaju da još uvek niste pritisli taster off za sve naporne obaveze, sada je trenutak da to učinite. Bićete oduševljeni. Evo i zašto.

Dok ne počne najposećeniji festival u Beogradu - Beer Fest, na Adi Ciganliji se redovno okupljaju ljubitelji muzike i piva u prostoru zvanom Beer Garden. Odlične svirke, mnogo piva i još više raspoloženog sveta donose sjajnu energiju. Dok gruva moćan rok, plus četrdeset se u hladu, sa ledenim pivom u ruci i ne oseća.


Leto je Exit. Leto je i Guča. Važno je da muzika ne prestaje. Ona je ta koja će obeležiti leto u Srbiji i čitavom gradu. Festivali domaće muzike na otvorenom i legendarni bendovi sa svetske scene će naizmenično zabavljati publiku. Da ni jedan jedini dan ne prođe bez dobrog ritma, tu je Dom omladine i Bluz ponedeljkom. Osvežavajuće i lepršavo, baš kao i ceo period. Milina za uši i radost za svakog ko dođe su zagarantovani. Ukoliko više volite beg iz grada, Bojčinsko kulturno leto 2019 vas neće izneveriti. Dovoljno daleko da se opustite, dovoljno blizu svakodnevne rute.

Duge tople dane obavezno iskoristite za još bolje upoznavanje glavnog grada Srbije. Turističke ture su sada brojne i obuhvataju baš svačija interesovanja. Od krstarenja rekama do odlaska na Avalu, sve je u igri. Ne čekajte goste iz inostranstva da biste se ponovo zaljubili u Beograd.

Važna informacija! Muzeji rade i tokom leta. Većina će prirediti specijalne izložbe i povoljnije cene već povoljnih ulaznica. Umetnost nikada nije bila skupa, a sada je još više pristupačna. Neće vas niko teleportovati ispred beogradskih muzeja. Moraćete malo da se potrudite između dva sladoleda i prošetate do čuvenih zdanja. Isplatiće se svaki korak. Verujte.