Ресторани за пословни састанак

Најважније одлуке се по неписаном правилу ретко доносе у канцеларији. Исто то неписано правило каже да су одабрани ресторани као створени за успешне пословне договоре

Петак 03. мај 2019.

cover image

Неретко, разговори из канцеларије су веома поверљиви и захтевају други амбијент, изван фирме. Пословне теме се често селе из сале за састанке у ресторан. Као што није сваки разговор за зидове компаније, тако није ни сваки ресторан за пословно окупљање. Постоје одређени кораци за идеалан избор. Ево који су. 

На врху је интимна атмосфера. Уколико желите да водите пословни састанак у ресторану, бирајте оне у којима су столови довољно одвојени. Пристојна удаљеност столица, без наслањања једне на другу је веома важна. Битно је да оно што изговорите за столом остане између вас, а не у целој сали. Предлог: романтични ресторани су по познати ко интимности. Замолите особље да елиминишу, у овом случају сувишан декор са стола и ето комфора.

Изузетно је битна локација ресторана у који сте се запутили. Ипак је посао главни разлог и не би било мудро губити драгоцено време на транспорт. Како се већина пословних институција се налази у главним градским зонама, бирајте ресторане који су у Старом граду.


Модерна општина и исти такви ресторани. Да то је Нови Београд. Познат по бројним представништвима светских корпорација, од 09:00 до 17:00 врви од пословног света. У богатој понуди ћете лако пронаћи бар или ресторан по мери бизнис састанка.

Водите рачуна да храна не преузме примат у односу на пословну дискусију. Заборавите на специјалитете који захтевају пуну пажњу током конзумирања као што су на пример, суши или вишеслојни бургери. Држите се класичних јела - што једноставније то боље. Ако можете, избегавајате и превише течну храну као и порције са много сосева.

Уколико је ваш пословни партнер из иностранства, пун погодак је одлазак у ресторан са српском кухињом. Свакако пре поласка на пословни ручак проверите који тип исхране преферира ваш гост. Ако није љубитељ меса, на време потражите добро место у рибљим ресторанима. Прави гурмани лакше пристају на компромис ако се налазе у амбијенту ресторана који сервирају порције чистог меса.

Сада када знате да вам је на располагању готово све, фокусирајте на победничке подухвате и будите као и сав пословни свет. Увек заузет. Увек у београдским ресторанима.