Restorani za poslovni sastanak

Najvažnije odluke se po nepisanom pravilu retko donose u kancelariji. Isto to nepisano pravilo kaže da su odabrani restorani kao stvoreni za uspešne poslovne dogovore

Petak 03. maj 2019.

cover image

Neretko, razgovori iz kancelarije su veoma poverljivi i zahtevaju drugi ambijent, izvan firme. Poslovne teme se često sele iz sale za sastanke u restoran. Kao što nije svaki razgovor za zidove kompanije, tako nije ni svaki restoran za poslovno okupljanje. Postoje određeni koraci za idealan izbor. Evo koji su. 

Na vrhu je intimna atmosfera. Ukoliko želite da vodite poslovni sastanak u restoranu, birajte one u kojima su stolovi dovoljno odvojeni. Pristojna udaljenost stolica, bez naslanjanja jedne na drugu je veoma važna. Bitno je da ono što izgovorite za stolom ostane između vas, a ne u celoj sali. Predlog: romantični restorani su po poznati ko intimnosti. Zamolite osoblje da eliminišu, u ovom slučaju suvišan dekor sa stola i eto komfora.

Izuzetno je bitna lokacija restorana u koji ste se zaputili. Ipak je posao glavni razlog i ne bi bilo mudro gubiti dragoceno vreme na transport. Kako se većina poslovnih institucija se nalazi u glavnim gradskim zonama, birajte restorane koji su u Starom gradu.


Moderna opština i isti takvi restorani. Da to je Novi Beograd. Poznat po brojnim predstavništvima svetskih korporacija, od 09:00 do 17:00 vrvi od poslovnog sveta. U bogatoj ponudi ćete lako pronaći bar ili restoran po meri biznis sastanka.

Vodite računa da hrana ne preuzme primat u odnosu na poslovnu diskusiju. Zaboravite na specijalitete koji zahtevaju punu pažnju tokom konzumiranja kao što su na primer, suši ili višeslojni burgeri. Držite se klasičnih jela - što jednostavnije to bolje. Ako možete, izbegavajate i previše tečnu hranu kao i porcije sa mnogo soseva.

Ukoliko je vaš poslovni partner iz inostranstva, pun pogodak je odlazak u restoran sa srpskom kuhinjom. Svakako pre polaska na poslovni ručak proverite koji tip ishrane preferira vaš gost. Ako nije ljubitelj mesa, na vreme potražite dobro mesto u ribljim restoranima. Pravi gurmani lakše pristaju na kompromis ako se nalaze u ambijentu restorana koji serviraju porcije čistog mesa.

Sada kada znate da vam je na raspolaganju gotovo sve, fokusirajte na pobedničke poduhvate i budite kao i sav poslovni svet. Uvek zauzet. Uvek u beogradskim restoranima.