Баште у центру или сплавови

Где је боље уживање у пролећном времену?

Петак 05. апр 2019.

cover image

Све је тачно онако како би требало да буде. Сунце је коначно одлучило да стварно греје. Са променом рачунања времена дан дуже траје. Више се не жури до куће већ до омиљене баште по порцију витамина д, шољице кафе и дозу сјајног дневног провода.

Богата понуда угоститељских локала некада заиста није фер. Готово је немогуће одабрати само једну башту за опуштање у пролеће. Уместо да дуго размишљате, брзо читајте како бисте што дуже квалитетно проводили време током пролећних дана.

Прва дилема је где изаћи. У понуди су баште у граду и њихова јака конкуренција - сплавови. Стари град их има на претек. Туристи и веома заузети бирају центар града. Упућенији знају да је пролећна идила проверена на Дорћолу. У столицу га следи Врачар и његова понуда барова са баштама. Зато што су свима успут, одлазак не захтева посебну организацију. Овако посматрано, баште у граду односе поен.

Није свака тема за крцату башту. Нисте ни увек расположени за градску буку. Када се овакви дани уселе у календар, апсолутни ресет потражите у баровима и ресторанима на реци. И у овом сценарију има неколико опција. Шарм Земуна се најбоље доживљава тик уз Дунав, дуж целог Земунског кеја. Фузија природе и модерних сплавова је лоцирана на Савском кеју. Најновија од свих, Сава променада је "преко ноћи" освојила бројну публику.


Бег из града је мисао о којој се често размишља. Полако, одложите кофер и план за путовање до даљњег. Авантура је ближа него што мислите. Ада Хуја је толико добра, а тако запостављена међу градском популацијом. Близу је и има све што можете да пожелите. Ако вам уопште није успут и немате времена за откривање ове оазе, увек спремна за релаксацију је добро позната Ада Циганлија. Одакле год да долазите, Ада је ту. Сви путеви воде до ње.

На свакој наведеној локацији се налазе одлични ресторани и барови. Довољно је да имате воље и право друштво за упијање београдског пролећа. Не чекајте друге ако су заузети. Књига је више него добар партнер за сунчање и предах. Уживајте као никада пре јер пролеће у Београду 2019 нема репризу.