Bašte u centru ili splavovi

Gde je bolje uživanje u prolećnom vremenu?

Petak 05. apr 2019.

cover image

Sve je tačno onako kako bi trebalo da bude. Sunce je konačno odlučilo da stvarno greje. Sa promenom računanja vremena dan duže traje. Više se ne žuri do kuće već do omiljene bašte po porciju vitamina d, šoljice kafe i dozu sjajnog dnevnog provoda.

Bogata ponuda ugostiteljskih lokala nekada zaista nije fer. Gotovo je nemoguće odabrati samo jednu baštu za opuštanje u proleće. Umesto da dugo razmišljate, brzo čitajte kako biste što duže kvalitetno provodili vreme tokom prolećnih dana.

Prva dilema je gde izaći. U ponudi su bašte u gradu i njihova jaka konkurencija - splavovi. Stari grad ih ima na pretek. Turisti i veoma zauzeti biraju centar grada. Upućeniji znaju da je prolećna idila proverena na Dorćolu. U stolicu ga sledi Vračar i njegova ponuda barova sa baštama. Zato što su svima usput, odlazak ne zahteva posebnu organizaciju. Ovako posmatrano, bašte u gradu odnose poen.

Nije svaka tema za krcatu baštu. Niste ni uvek raspoloženi za gradsku buku. Kada se ovakvi dani usele u kalendar, apsolutni reset potražite u barovima i restoranima na reci. I u ovom scenariju ima nekoliko opcija. Šarm Zemuna se najbolje doživljava tik uz Dunav, duž celog Zemunskog keja. Fuzija prirode i modernih splavova je locirana na Savskom keju. Najnovija od svih, Sava promenada je "preko noći" osvojila brojnu publiku.


Beg iz grada je misao o kojoj se često razmišlja. Polako, odložite kofer i plan za putovanje do daljnjeg. Avantura je bliža nego što mislite. Ada Huja je toliko dobra, a tako zapostavljena među gradskom populacijom. Blizu je i ima sve što možete da poželite. Ako vam uopšte nije usput i nemate vremena za otkrivanje ove oaze, uvek spremna za relaksaciju je dobro poznata Ada Ciganlija. Odakle god da dolazite, Ada je tu. Svi putevi vode do nje.

Na svakoj navedenoj lokaciji se nalaze odlični restorani i barovi. Dovoljno je da imate volje i pravo društvo za upijanje beogradskog proleća. Ne čekajte druge ako su zauzeti. Knjiga je više nego dobar partner za sunčanje i predah. Uživajte kao nikada pre jer proleće u Beogradu 2019 nema reprizu.