Март у Београду 2019

У граду има свега. Слатких колача, нимало слатких прича, јутарњег мраза, коначно мало више сунца, нешто ветра, гужве. Али досаде апсолутно никада

Петак 01. мар 2019.

cover image

Већ први мартовски дани ће замирисати на добру забаву. Чекајући 20. март и званичан почетак пролећа, београдски програм нуди прегршт опција. Већ сте упознати са највећим дешавањима у марту. Сада откривамо детаљан план и програм.

Осми март. Празник за који се поклањају црвене руже и каранфили је, на сву срећу, променио слављеничко издање и, коначно, фокус је на поруци, а не на декорацији за вазу која чека цвет од марта до марта. Неке жене сматрају да се ништа није променило. Друге свим својим неописивно снажним силама мењају лични микроуниверзум јер је то једини пут ка истинској промени. Оно што нико не би требало да заобиђе је честитање овог празника свим женама. Жена жени. Мушкарац жени. Знате и сами да су жене незамењиве. Зато, слагали се или не са "политиком" Осмог марта, покажите поштовање.

Гастрономске манифестације овог месеца неће мањкати. Чак 4 су на програму, а биће и два фестивала вина. Сада већ легендарни "Balkan Cheese фестивал" се одржава 9. и 10. марта у Дому омладине. Обавезно дођите веома гладни јер ће вас на овој адреси сачекати 300 различитих сирева.

Због одличне хране мораћете да испланирате дупли одлазак у Комбанк дворану из сасвим оправданих разлога. Први се зове "Кухиње света", а 9. и 10. марта ће 50 излагача из 10 земаља представити најбоље укусе. Други је "Пролећни укус фест" када ће 80 излагача, углавном реномираних српских газдинстава показати локалну гастономију у најбољем светлу. Уз госте из региона, 23. и 24. март ћете памтити по савршеним укусима.


Љубитељи вина нека добро упамте следеће информације. Хотел Metropol Palace је 23. марта домаћин престижној винској смотри "Grand Tasting Belgrade 2019". Такође, хотел Crowne Plaza ће 30. марта бити место одржавања 11. Wine Style салона вина. Не бирајте коју манифестацију да посетите. На обе вас очекује добар богати програм и наравно, феноменална вина из Србије и целог света.

Уколико сте се већ "бацили" у акцију и планирање како обићи све фестивале хедонизма, да се не би виделе последице сласних залогаја и изврсних капљица, ту је спорт. Март је последњи месец у коме можете да се сакривате испод слојевите гардеробе. Са првим топлим данима ће се тачно видети ко је био редован гост на славама, а ко је вредно вежбао. Последњи воз за витку фигуру позива на укрцавање. У марту креће не један, већ четири воза ка здрављу.

Десети Маратон Маратона је 9. и 10. марта. Пета хуманитарна трка Spring Rolls - Трка са разлогом је на програму 16. марта. Три трке под називом "Serbia Marathon Series" се одржавају 30. марта. Београдска породична трка је 31. марта. Ако вас баш баш мрзи да трчите, дођите да подржите врхунске спортске догађаје.

Признајте, вредело је сачекати лепше време. Буђење пролећа у Београду је непоновљиво добра мисија у којој морате да учествујете.