Mart u Beogradu 2019

U gradu ima svega. Slatkih kolača, nimalo slatkih priča, jutarnjeg mraza, konačno malo više sunca, nešto vetra, gužve. Ali dosade apsolutno nikada

Petak 01. mar 2019.

cover image

Već prvi martovski dani će zamirisati na dobru zabavu. Čekajući 20. mart i zvaničan početak proleća, beogradski program nudi pregršt opcija. Već ste upoznati sa najvećim dešavanjima u martu. Sada otkrivamo detaljan plan i program.

Osmi mart. Praznik za koji se poklanjaju crvene ruže i karanfili je, na svu sreću, promenio slavljeničko izdanje i, konačno, fokus je na poruci, a ne na dekoraciji za vazu koja čeka cvet od marta do marta. Neke žene smatraju da se ništa nije promenilo. Druge svim svojim neopisivno snažnim silama menjaju lični mikrouniverzum jer je to jedini put ka istinskoj promeni. Ono što niko ne bi trebalo da zaobiđe je čestitanje ovog praznika svim ženama. Žena ženi. Muškarac ženi. Znate i sami da su žene nezamenjive. Zato, slagali se ili ne sa "politikom" Osmog marta, pokažite poštovanje.

Gastronomske manifestacije ovog meseca neće manjkati. Čak 4 su na programu, a biće i dva festivala vina. Sada već legendarni "Balkan Cheese festival" se održava 9. i 10. marta u Domu omladine. Obavezno dođite veoma gladni jer će vas na ovoj adresi sačekati 300 različitih sireva.

Zbog odlične hrane moraćete da isplanirate dupli odlazak u Kombank dvoranu iz sasvim opravdanih razloga. Prvi se zove "Kuhinje sveta", a 9. i 10. marta će 50 izlagača iz 10 zemalja predstaviti najbolje ukuse. Drugi je "Prolećni ukus fest" kada će 80 izlagača, uglavnom renomiranih srpskih gazdinstava pokazati lokalnu gastonomiju u najboljem svetlu. Uz goste iz regiona, 23. i 24. mart ćete pamtiti po savršenim ukusima.


Ljubitelji vina neka dobro upamte sledeće informacije. Hotel Metropol Palace je 23. marta domaćin prestižnoj vinskoj smotri "Grand Tasting Belgrade 2019". Takođe, hotel Crowne Plaza će 30. marta biti mesto održavanja 11. Wine Style salona vina. Ne birajte koju manifestaciju da posetite. Na obe vas očekuje dobar bogati program i naravno, fenomenalna vina iz Srbije i celog sveta.

Ukoliko ste se već "bacili" u akciju i planiranje kako obići sve festivale hedonizma, da se ne bi videle posledice slasnih zalogaja i izvrsnih kapljica, tu je sport. Mart je poslednji mesec u kome možete da se sakrivate ispod slojevite garderobe. Sa prvim toplim danima će se tačno videti ko je bio redovan gost na slavama, a ko je vredno vežbao. Poslednji voz za vitku figuru poziva na ukrcavanje. U martu kreće ne jedan, već četiri voza ka zdravlju.

Deseti Maraton Maratona je 9. i 10. marta. Peta humanitarna trka Spring Rolls - Trka sa razlogom je na programu 16. marta. Tri trke pod nazivom "Serbia Marathon Series" se održavaju 30. marta. Beogradska porodična trka je 31. marta. Ako vas baš baš mrzi da trčite, dođite da podržite vrhunske sportske događaje.

Priznajte, vredelo je sačekati lepše vreme. Buđenje proleća u Beogradu je neponovljivo dobra misija u kojoj morate da učestvujete.