Guitar Art фестивал

Двадесето издање обећава врхунску музику и величанствену атмосферу

Субота 09. мар 2019.

cover image

Guitar Art фестивал 2019 се организује од 12. до 17. марта у Комбанк дворани. Овогодишњи слоган је "Applause" што програм апсолутно и заслужује. Чак 120 гитариста из 35 земаља ће током 6 фестивалских дана представити своје умеће и неприкосновени таленат.

Јубиларна двадесета смотра гитарског звука почиње концертом праве звезде у фламенко универзуму. Висенте Амиго је добро познат широм света. Са својим бендом ће 12. марта од 20:30 показати због чега су баш њега Стинг и Кит Ричардс одабрали за сарадњу. У богатој биографији нису изостале ни престижне награде. Гала отварање за све генерације.

Од среде, 13. марта до суботе, 16. марта на програму ће бити и дневни концерти са почетком у 18:00. Giampaolo Bandini, Anabel Montesinos, Raphaella Smiths, Dervoed, Bratislava Guitar Quartet & Costas Cotsiolis, Yamandu Costa и Jeseok Bang су само неки од бројних музичара који ће се потрудити да 20. Guitar Art упамтите као манифестацију са најквалитетнијом музиком.


Посебну пажњу је привукла најава за дебитантско гостовање представнице фадо музике - Кармињо. Нова краљица фада, како је публика и критика ословљавају ће очарати раскошним вокалом у петак, 15. марта од 20:30. Незаборавно ће бити и наредно вече када сцену Комбанк дворане преузимају Влатко Стефановски и Мирослав Тадић са дугоочекиваним пројектом "Крушево 2".

Чувајте дланове за громогласан финални аплауз. Крај 20. Guitar Art фестивала је у недељу, 17. марта од 18:00. Спекакл под називом "Вече Хоакина Родрига - Три концерта за гитару и оркестар" по први пут доводи у Београд Филхармонију "Банатул" из Темишвара коју ће предводити диригент Тибери Драгос Опре. На бини ће се представити и солисти Ема Капор, Војин Коцић, Мароје Брчић, Alexander Swete, Зоран Крајишник и Немања Остојић. Сада је потпуно јасно да ће овај музички фестивал престоницу Србије претворити у музичку престоницу света.