Guitar Art festival

Dvadeseto izdanje obećava vrhunsku muziku i veličanstvenu atmosferu

Subota 09. mar 2019.

cover image

Guitar Art festival 2019 se organizuje od 12. do 17. marta u Kombank dvorani. Ovogodišnji slogan je "Applause" što program apsolutno i zaslužuje. Čak 120 gitarista iz 35 zemalja će tokom 6 festivalskih dana predstaviti svoje umeće i neprikosnoveni talenat.

Jubilarna dvadeseta smotra gitarskog zvuka počinje koncertom prave zvezde u flamenko univerzumu. Visente Amigo je dobro poznat širom sveta. Sa svojim bendom će 12. marta od 20:30 pokazati zbog čega su baš njega Sting i Kit Ričards odabrali za saradnju. U bogatoj biografiji nisu izostale ni prestižne nagrade. Gala otvaranje za sve generacije.

Od srede, 13. marta do subote, 16. marta na programu će biti i dnevni koncerti sa početkom u 18:00. Giampaolo Bandini, Anabel Montesinos, Raphaella Smiths, Dervoed, Bratislava Guitar Quartet & Costas Cotsiolis, Yamandu Costa i Jeseok Bang su samo neki od brojnih muzičara koji će se potruditi da 20. Guitar Art upamtite kao manifestaciju sa najkvalitetnijom muzikom.


Posebnu pažnju je privukla najava za debitantsko gostovanje predstavnice fado muzike - Karminjo. Nova kraljica fada, kako je publika i kritika oslovljavaju će očarati raskošnim vokalom u petak, 15. marta od 20:30. Nezaboravno će biti i naredno veče kada scenu Kombank dvorane preuzimaju Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić sa dugoočekivanim projektom "Kruševo 2".

Čuvajte dlanove za gromoglasan finalni aplauz. Kraj 20. Guitar Art festivala je u nedelju, 17. marta od 18:00. Spekakl pod nazivom "Veče Hoakina Rodriga - Tri koncerta za gitaru i orkestar" po prvi put dovodi u Beograd Filharmoniju "Banatul" iz Temišvara koju će predvoditi dirigent Tiberi Dragos Opre. Na bini će se predstaviti i solisti Ema Kapor, Vojin Kocić, Maroje Brčić, Alexander Swete, Zoran Krajišnik i Nemanja Ostojić. Sada je potpuno jasno da će ovaj muzički festival prestonicu Srbije pretvoriti u muzičku prestonicu sveta.