Романтична вечера за 14. фебруар

Више него довољно разлога за слављеничку атмосферу. Да ли прихватате или одбацујете календарска правила?

Петак 08. феб 2019.

cover image

Четрнаести фебруару, стижеш ли? Наравно. Никада ниси пропустио прилику да дођеш, завладаш градом на 24 сата и у поноћ као Пепељуга нестанеш. Некоме си срећан дан, другима најсрећнији, трећи те, веровали или не, уопште не познају нити имају намеру да се друже са тобом.

Ти си, четрнаести фебруарски дану и вољен и оспораван. Али се о теби дефинитивно много прича. Поготово у овим нашем крајевима где је твој дан и дан Светог Трифуна. Не тако популарна слава попут Светог Николе је свима добро позната јер смо је разумели као легитимно испијање вина. Млађа генерација те везује искључиво за Светог Валентина, односно Дан заљубљених. Просечан Србин ће на питање да ли прославља дан љубави одговорити да он то ради сваког дана и да не види чему само једнодневно славље. Било како било, 14. фебруар је дан са више од једног повода за славље. Чим је оваква ситуација, зна се шта је најбоље радити. Наравно, резервисати место у провереном ресторану.

Романтика by Italy је непогрешив избор. Италијани - вечити заводници. Са више или мање успеха али дефинитивно знају са емоцијама. Они не покушавају да импровизују. Иду на све или ништа. Баш тако радите и ви. Уколико желите да оставите утисак, позовите ресторан Piatto Saruna и нагласите да долазите са лепшом половином. Ви размишљајте о темама за разговор и манирима, све остало препустите њима. Модерна кухиња и ентеријер високих стандарда су на вашој страни.

Традиција увек има своју публику. Када пожелите да проведете лепе заједничке тренутке, са Скадарлијом не можете да погрешите. Велика Скадарлија је заиста посебан ресторан. Свако жели али не уме свако да споји националне и интернационалне специјалитете, домаћинску атмосферу, одлично вино и перфектну услугу. Шарм старих времена, истински боемски дух и ви. Савршено вече за памћење.

Шта радити 14. фебруара ако једноставно нисте присталица романтичних вечера у ресторанима није питање без одговора. Љубитељи најбоље хране из Србије, време је за вашу манифестацију. Није у Београду али је веома близу. На само тридесетак километара од престонице се крије једно мало место. Име му је Качарево. Налази се на општини града Панчево и има око 7.000 становника. Али има и једну спектакуларну манифестацију - Сланинијаду.


Старија од многих. Настала је 1987. Сваке године се на више од три хиљаде квадратних метара окупљају произвођачи и конзументи домаће али и сланине из целог света. Највећи сајам чистог холестерола и велике среће на свету сваке године посети најмање 100.000 људи.

Сланинијада 2019 ће се одржати од 14. до 17. фебруара. Такмичења у испијању пива, конзумирању сланине, трка прасића, кување домаћих јела, много музике и забаве ће и ове године обележити чувени догађај.

Четрнаести фебруару, свака ти част на оваквој понуди за провод. Чиниш све што је у твојој моћи да постанеш омиљени дан, не у месецу. У целој години.