Romantična večera za 14. februar

Više nego dovoljno razloga za slavljeničku atmosferu. Da li prihvatate ili odbacujete kalendarska pravila?

Petak 08. feb 2019.

cover image

Četrnaesti februaru, stižeš li? Naravno. Nikada nisi propustio priliku da dođeš, zavladaš gradom na 24 sata i u ponoć kao Pepeljuga nestaneš. Nekome si srećan dan, drugima najsrećniji, treći te, verovali ili ne, uopšte ne poznaju niti imaju nameru da se druže sa tobom.

Ti si, četrnaesti februarski danu i voljen i osporavan. Ali se o tebi definitivno mnogo priča. Pogotovo u ovim našem krajevima gde je tvoj dan i dan Svetog Trifuna. Ne tako popularna slava poput Svetog Nikole je svima dobro poznata jer smo je razumeli kao legitimno ispijanje vina. Mlađa generacija te vezuje isključivo za Svetog Valentina, odnosno Dan zaljubljenih. Prosečan Srbin će na pitanje da li proslavlja dan ljubavi odgovoriti da on to radi svakog dana i da ne vidi čemu samo jednodnevno slavlje. Bilo kako bilo, 14. februar je dan sa više od jednog povoda za slavlje. Čim je ovakva situacija, zna se šta je najbolje raditi. Naravno, rezervisati mesto u proverenom restoranu.

Romantika by Italy je nepogrešiv izbor. Italijani - večiti zavodnici. Sa više ili manje uspeha ali definitivno znaju sa emocijama. Oni ne pokušavaju da improvizuju. Idu na sve ili ništa. Baš tako radite i vi. Ukoliko želite da ostavite utisak, pozovite restoran Piatto Saruna i naglasite da dolazite sa lepšom polovinom. Vi razmišljajte o temama za razgovor i manirima, sve ostalo prepustite njima. Moderna kuhinja i enterijer visokih standarda su na vašoj strani.

Tradicija uvek ima svoju publiku. Kada poželite da provedete lepe zajedničke trenutke, sa Skadarlijom ne možete da pogrešite. Velika Skadarlija je zaista poseban restoran. Svako želi ali ne ume svako da spoji nacionalne i internacionalne specijalitete, domaćinsku atmosferu, odlično vino i perfektnu uslugu. Šarm starih vremena, istinski boemski duh i vi. Savršeno veče za pamćenje.

Šta raditi 14. februara ako jednostavno niste pristalica romantičnih večera u restoranima nije pitanje bez odgovora. Ljubitelji najbolje hrane iz Srbije, vreme je za vašu manifestaciju. Nije u Beogradu ali je veoma blizu. Na samo tridesetak kilometara od prestonice se krije jedno malo mesto. Ime mu je Kačarevo. Nalazi se na opštini grada Pančevo i ima oko 7.000 stanovnika. Ali ima i jednu spektakularnu manifestaciju - Slaninijadu.


Starija od mnogih. Nastala je 1987. Svake godine se na više od tri hiljade kvadratnih metara okupljaju proizvođači i konzumenti domaće ali i slanine iz celog sveta. Najveći sajam čistog holesterola i velike sreće na svetu svake godine poseti najmanje 100.000 ljudi.

Slaninijada 2019 će se održati od 14. do 17. februara. Takmičenja u ispijanju piva, konzumiranju slanine, trka prasića, kuvanje domaćih jela, mnogo muzike i zabave će i ove godine obeležiti čuveni događaj.

Četrnaesti februaru, svaka ti čast na ovakvoj ponudi za provod. Činiš sve što je u tvojoj moći da postaneš omiljeni dan, ne u mesecu. U celoj godini.