Где јести одличну пицу

Отпакујте кофере. Нећемо до Италије. Идемо у три сјајна ресторана у Београду

Петак 17. авг 2018.

cover image

У престоници Србије, гастрономија је заиста комплексна тема. Без обзира који режим исхране је актуелан, пица је вечна. То није само храна, то је права љубав. Уколико инсистирате и на квалитету и на квантитету, лоцирате се у ресторан Cuoco. Нека дебитантско гостовање обележи упознавање са пицом на метар из пећи на букова дрва. Можда ће вага показати нежељене бројеве али ће непца бити пресрећна. Баш као и ви. Није само храна a la Италија. Аутентичан азурски шарм и опуштена атмосфера су ово место винули међу саме звезде домаће понуде са етикетом "must have".

Када брокер обавља свој посао добро и увећава ваше богатство, о њему се онда прича само у суперлативу. Но, остављамо по страни финансијске трансакције. Тема је потпуно другачији брокер. Инспирисан својим окружењем - банкама, ресторан Брокер је такође фокусиран на мултипликовање. Искључиво хедонизма. Прави срећници у банке улазе само да положе новац на штедњу. Сви остали одлазе по кредит. И даље нећемо о трошковима, ратама, дозвољеном минусу. Инсистирамо на перфектном и потпуно модерном месту. Није тренутак за дилеме да ли узети кредит у динарима или еврима. Фокусирајте се на важније, на пример, пицу. Брокер уме да направи чак 14 различитих. А тек што зна да предложи вино... Права новобеоградска прича у италијанском стилу.


Незванично, сплавови су симболи Београда. Дунав и Сава због својих могућности током целе године привлаче реке људи. Сада предност добија Дунав и то онај део који припада Дорћолу. Када се размишља где се једе добра пица у овом делу града, сплав Вива је одличан одговор. Пуна деценија искуства је на овај сплав усидрила бројне верне госте. Разлога за похвале има поприлично. Посебно када је пица жеља број један. Први "проблем" је да ли поручити пицу у Chicago, Standard или Italiana издању. Следећи је да ли остати веран класици или проверити какви су новитети. Још већи је како напустити љуљање на Дунаву и градску енергију. Једино шта вам преостаје је да се сваког дана враћате и изнова изненађујете.