Gde jesti odličnu picu

Otpakujte kofere. Nećemo do Italije. Idemo u tri sjajna restorana u Beogradu

Petak 17. avg 2018.

cover image

U prestonici Srbije, gastronomija je zaista kompleksna tema. Bez obzira koji režim ishrane je aktuelan, pica je večna. To nije samo hrana, to je prava ljubav. Ukoliko insistirate i na kvalitetu i na kvantitetu, locirate se u restoran Cuoco. Neka debitantsko gostovanje obeleži upoznavanje sa picom na metar iz peći na bukova drva. Možda će vaga pokazati neželjene brojeve ali će nepca biti presrećna. Baš kao i vi. Nije samo hrana a la Italija. Autentičan azurski šarm i opuštena atmosfera su ovo mesto vinuli među same zvezde domaće ponude sa etiketom "must have".

Kada broker obavlja svoj posao dobro i uvećava vaše bogatstvo, o njemu se onda priča samo u superlativu. No, ostavljamo po strani finansijske transakcije. Tema je potpuno drugačiji broker. Inspirisan svojim okruženjem - bankama, restoran Broker je takođe fokusiran na multiplikovanje. Isključivo hedonizma. Pravi srećnici u banke ulaze samo da polože novac na štednju. Svi ostali odlaze po kredit. I dalje nećemo o troškovima, ratama, dozvoljenom minusu. Insistiramo na perfektnom i potpuno modernom mestu. Nije trenutak za dileme da li uzeti kredit u dinarima ili evrima. Fokusirajte se na važnije, na primer, picu. Broker ume da napravi čak 14 različitih. A tek što zna da predloži vino... Prava novobeogradska priča u italijanskom stilu.


Nezvanično, splavovi su simboli Beograda. Dunav i Sava zbog svojih mogućnosti tokom cele godine privlače reke ljudi. Sada prednost dobija Dunav i to onaj deo koji pripada Dorćolu. Kada se razmišlja gde se jede dobra pica u ovom delu grada, splav Viva je odličan odgovor. Puna decenija iskustva je na ovaj splav usidrila brojne verne goste. Razloga za pohvale ima poprilično. Posebno kada je pica želja broj jedan. Prvi "problem" je da li poručiti picu u Chicago, Standard ili Italiana izdanju. Sledeći je da li ostati veran klasici ili proveriti kakvi su noviteti. Još veći je kako napustiti ljuljanje na Dunavu i gradsku energiju. Jedino šta vam preostaje je da se svakog dana vraćate i iznova iznenađujete.