Вегетеријанска кухиња у Београду

Ресторани за здрав гастрономски апетит

Петак 04. мај 2018.

cover image

Вегетеријанци увелико имају гурманске дилеме где јести у Београду. Мит је да неко ко је одлучио да не једе намирнице животињског порекла живи празног стомака, а број припадника ове гастрономске групе се сваког дана увећава. Још увек сумњате да је вегетеријанска кухиња богата разноврсним и квалитетним укусима? Крећемо у шетњу кроз вегетеријанске ресторане.

Када се води рачуна о здравим оброцима веома је важно знати и порекло намирница. Уколико носе етикету органик, од свог организма добијате велико хвала. Читав свет се окренуо органским производима. У Србији они су одувек постојали само што није било ресторана који су инсистирали на провереним природним производима. Прича је променила ток са отварањем ресторана Гнездо органик.


Неретко се чује питање да ли је вегетеријанска исхрана скупа. Много је јефтиније узгајати поврће него прасе тако да је одговор - не. Дугорочно посматрано, здравом храном знатно утичете на своје здравље и потенцијално елиминишете одређене болести. Када се брига о себи надогради позитивном енергијом, добије се место попут Радост Фина Кухињица. Ушукано, фино место, сакривено од погледа пролазника и створено за хедонизам на изузетно здрав начин.

Мода и храна су нераздвојни. Из сезоне у сезону нам диктирају шта је то ново и ин. Иновације на тањиру у потпуно другачијем издању су редовне у ресторану Олива. Спој модерне гастрономије, проверених домаћих и иностраних укуса и лежерног ентеријера који свакоме поручује добродошли, привлачи и оне који нису баш фанови хранљивих новитета без меса.