Vegeterijanska kuhinja u Beogradu

Restorani za zdrav gastronomski apetit

Petak 04. maj 2018.

cover image

Vegeterijanci uveliko imaju gurmanske dileme gde jesti u Beogradu. Mit je da neko ko je odlučio da ne jede namirnice životinjskog porekla živi praznog stomaka, a broj pripadnika ove gastronomske grupe se svakog dana uvećava. Još uvek sumnjate da je vegeterijanska kuhinja bogata raznovrsnim i kvalitetnim ukusima? Krećemo u šetnju kroz vegeterijanske restorane.

Kada se vodi računa o zdravim obrocima veoma je važno znati i poreklo namirnica. Ukoliko nose etiketu organik, od svog organizma dobijate veliko hvala. Čitav svet se okrenuo organskim proizvodima. U Srbiji oni su oduvek postojali samo što nije bilo restorana koji su insistirali na proverenim prirodnim proizvodima. Priča je promenila tok sa otvaranjem restorana Gnezdo organik.


Neretko se čuje pitanje da li je vegeterijanska ishrana skupa. Mnogo je jeftinije uzgajati povrće nego prase tako da je odgovor - ne. Dugoročno posmatrano, zdravom hranom znatno utičete na svoje zdravlje i potencijalno eliminišete određene bolesti. Kada se briga o sebi nadogradi pozitivnom energijom, dobije se mesto poput Radost Fina Kuhinjica. Ušukano, fino mesto, sakriveno od pogleda prolaznika i stvoreno za hedonizam na izuzetno zdrav način.

Moda i hrana su nerazdvojni. Iz sezone u sezonu nam diktiraju šta je to novo i in. Inovacije na tanjiru u potpuno drugačijem izdanju su redovne u restoranu Oliva. Spoj moderne gastronomije, proverenih domaćih i inostranih ukusa i ležernog enterijera koji svakome poručuje dobrodošli, privlači i one koji nisu baš fanovi hranljivih noviteta bez mesa.