Барови са музиком

Београд у ритму ди-џеја и живе свирке

Петак 11. мај 2018.

cover image

Барови у Београду су посебна угоститељска селекција. Истичу се по посебној, лежерној атмосфери, веома модерном ентеријеру и спектакуларној понуди хране и пића. Престоница Србије са поносом нуди боравак на бројним адресама где се комплетан утисак коментарише у суперлативу. Било да сте у туристичкој посети или свакодневно дишете београдски ваздух, барови су места која морате да посетите.

По правилу, барови су већи од кафића па је самим тим и понуда пића и хране богатија. Јеловник у бару одавно нуди много више од грицкалица и "finger food" занимација које праве друштво омиљеном пићу. Често су у питању специјалитети - тренди гастро спекаткл са оригиналним иновацијама. Предност боравка у бару је и та што за већину није потребна резервација стола која је пожељна у ресторанима, нити је обавезан посебан кодекс облачења. Једноставно, само дођете и уживате.

Музика у баровима је такође веома важна. Високи критеријуми подижу уживање на виши ниво. Није довољно да бар изгледа по диктату најновијих трендова и да нуди фотогеничне порције које освајају лајкове на друштвеним мрежама. Шта се слуша у бару је подједнако важно.


Жива свирка је многима омиљени музички доживљај. Талентовани афирмисани музичари али и они на почетку своје каријере наступају у сваком бару који држи до доброг провода. Правила нема - свира се од класичног рока до атрактивних хаус хитова. Жива музика подиже расположење, посебно када је одличан бенд на бини. Бар Rob Roy 1884 је место које инсистира на квалитету. Први званични Jack Daniel's бар у Србији осим иновативне понуде напитака и хране, инсистира на посебном музичком програму. Рок, соул, фанк, комерцијалне мелодије - све је у понуди.


Ди-џејеви нису задужени за музику само у клубовима. Оно што је сасвим нормално на Ибици, у Лондону и другим познатим дестинацијама је нормално и у Београду. Електронска музика има толико жанрова и толико подела да је одличан савезник за сваки тренутак. Посебно када изађете у бар пре одласка у клуб јер нико вас не припрема тако добро за провод као добри коктели и музика. Бохо бар је место у коме су се савршено уклопили егзотика, хедонизам, светски ритам и потпуно опуштен стил. Док се опуштате у удобној софи, ди-џеј својом музиком поздравља залазак сунца са Калемегдана. Савршен крај дана. Или почетак авантуре коју само Београд ноћу пружа.