Barovi sa muzikom

Beograd u ritmu di-džeja i žive svirke

Petak 11. maj 2018.

cover image

Barovi u Beogradu su posebna ugostiteljska selekcija. Ističu se po posebnoj, ležernoj atmosferi, veoma modernom enterijeru i spektakularnoj ponudi hrane i pića. Prestonica Srbije sa ponosom nudi boravak na brojnim adresama gde se kompletan utisak komentariše u superlativu. Bilo da ste u turističkoj poseti ili svakodnevno dišete beogradski vazduh, barovi su mesta koja morate da posetite.

Po pravilu, barovi su veći od kafića pa je samim tim i ponuda pića i hrane bogatija. Jelovnik u baru odavno nudi mnogo više od grickalica i "finger food" zanimacija koje prave društvo omiljenom piću. Često su u pitanju specijaliteti - trendi gastro spekatkl sa originalnim inovacijama. Prednost boravka u baru je i ta što za većinu nije potrebna rezervacija stola koja je poželjna u restoranima, niti je obavezan poseban kodeks oblačenja. Jednostavno, samo dođete i uživate.

Muzika u barovima je takođe veoma važna. Visoki kriterijumi podižu uživanje na viši nivo. Nije dovoljno da bar izgleda po diktatu najnovijih trendova i da nudi fotogenične porcije koje osvajaju lajkove na društvenim mrežama. Šta se sluša u baru je podjednako važno.


Živa svirka je mnogima omiljeni muzički doživljaj. Talentovani afirmisani muzičari ali i oni na početku svoje karijere nastupaju u svakom baru koji drži do dobrog provoda. Pravila nema - svira se od klasičnog roka do atraktivnih haus hitova. Živa muzika podiže raspoloženje, posebno kada je odličan bend na bini. Bar Rob Roy 1884 je mesto koje insistira na kvalitetu. Prvi zvanični Jack Daniel's bar u Srbiji osim inovativne ponude napitaka i hrane, insistira na posebnom muzičkom programu. Rok, soul, fank, komercijalne melodije - sve je u ponudi.


Di-džejevi nisu zaduženi za muziku samo u klubovima. Ono što je sasvim normalno na Ibici, u Londonu i drugim poznatim destinacijama je normalno i u Beogradu. Elektronska muzika ima toliko žanrova i toliko podela da je odličan saveznik za svaki trenutak. Posebno kada izađete u bar pre odlaska u klub jer niko vas ne priprema tako dobro za provod kao dobri kokteli i muzika. Boho bar je mesto u kome su se savršeno uklopili egzotika, hedonizam, svetski ritam i potpuno opušten stil. Dok se opuštate u udobnoj sofi, di-džej svojom muzikom pozdravlja zalazak sunca sa Kalemegdana. Savršen kraj dana. Ili početak avanture koju samo Beograd noću pruža.