Вечера са пријатељима

Када теме за разговор нису проблем, само је потребно одабрати право место за дружење са најбољим пријатељима

Петак 20. апр 2018.

cover image

Вишегодишња дружења функционишу тако што један из друштва иницира сусрет. Очекивано, ред је да онај који позива организује виђање и обавести остале о месту и времену. Састанак са пријатељима у кућном амбијенту јесте најопуштенија варијанта, али је питање колико је најбоља.

Домаћин у том случају мора да организује и послужење. Средњошколски дани и љубав према пици Каприћози су прошлост. Свако има неко омиљено јело које захтева мање или више труда. Добар организатор мора да уложи поприлично знање, време и новац да свима буде добро. Лепо је кувати за пријатеље, они не траже "длаку у јајету" али док гости стигну и опусте се, домаћин ће само размишљати о једној ствари - кревету.

Такође, могуће је да остали укућани не желе баш то вече да гостима препусте кауч у дневној соби. Дакле, једина права опција за вечеру са пријатељима је одлазак у ресторан.


Када је једини прихватљив избор ресторан, са великим столовима и врхунском услугом, стара добра Мадера је традиционално непорегшива. Одлучити шта јести на овој адреси заиста није тешко. Сваки члан јеловника је са добрим разлогом у понуди. Шта пити је већ тежа одлука. Најједноставније и најјефтиније је да сви поруче исто пиће. У пракси је ово заиста реткост. Зато, препустите свима да угоде себи.

Опуштенија варијанта је резервација стола у бару. Изолација од тишине и урбана енергија доносе лежерност током виђања. Разговори теку још лакше, а тематика се сама намеће. Одличан тренд у Београду доноси добру храну и на местима која нису по катерогији типични ресторани. А опет, имају понуду хране за чисту десетку. Баш такво место је Galaxy - фузија chill out атмосфере и богатог менија са посебним акцентом на вафле и крепе. Ретко се могу наћи простори у којима гости не седе једни до других већ су столови пристојно размакнути. Интимност загарантована. Још један плус за ову локацију.


ПОВЕЗАНО