Večera sa prijateljima

Kada teme za razgovor nisu problem, samo je potrebno odabrati pravo mesto za druženje sa najboljim prijateljima

Petak 20. apr 2018.

cover image

Višegodišnja druženja funkcionišu tako što jedan iz društva inicira susret. Očekivano, red je da onaj koji poziva organizuje viđanje i obavesti ostale o mestu i vremenu. Sastanak sa prijateljima u kućnom ambijentu jeste najopuštenija varijanta, ali je pitanje koliko je najbolja.

Domaćin u tom slučaju mora da organizuje i posluženje. Srednjoškolski dani i ljubav prema pici Kaprićozi su prošlost. Svako ima neko omiljeno jelo koje zahteva manje ili više truda. Dobar organizator mora da uloži poprilično znanje, vreme i novac da svima bude dobro. Lepo je kuvati za prijatelje, oni ne traže "dlaku u jajetu" ali dok gosti stignu i opuste se, domaćin će samo razmišljati o jednoj stvari - krevetu.

Takođe, moguće je da ostali ukućani ne žele baš to veče da gostima prepuste kauč u dnevnoj sobi. Dakle, jedina prava opcija za večeru sa prijateljima je odlazak u restoran.


Kada je jedini prihvatljiv izbor restoran, sa velikim stolovima i vrhunskom uslugom, stara dobra Madera je tradicionalno neporegšiva. Odlučiti šta jesti na ovoj adresi zaista nije teško. Svaki član jelovnika je sa dobrim razlogom u ponudi. Šta piti je već teža odluka. Najjednostavnije i najjeftinije je da svi poruče isto piće. U praksi je ovo zaista retkost. Zato, prepustite svima da ugode sebi.

Opuštenija varijanta je rezervacija stola u baru. Izolacija od tišine i urbana energija donose ležernost tokom viđanja. Razgovori teku još lakše, a tematika se sama nameće. Odličan trend u Beogradu donosi dobru hranu i na mestima koja nisu po katerogiji tipični restorani. A opet, imaju ponudu hrane za čistu desetku. Baš takvo mesto je Galaxy - fuzija chill out atmosfere i bogatog menija sa posebnim akcentom na vafle i krepe. Retko se mogu naći prostori u kojima gosti ne sede jedni do drugih već su stolovi pristojno razmaknuti. Intimnost zagarantovana. Još jedan plus za ovu lokaciju.