Коктел барови у Београду

Најбољи коктел не бира тренутак. Сваки је идеалан за савршену мешавину посебних пића

Петак 13. апр 2018.

cover image

Најпознатији коктели из целог света су одавно добили и домаће издање. Добар коктел захтева много знања и квалитет највишег нивоа. Јединствени коктел барови имају сасвим посебан рецепт за креирање спектакла у чаши.

1. Култура бар

Да се најпродаванији коктел прави само од много леда и "мало овог, мало оног" алкохола, сви би били коктел мајстори. Међутим, истина је сасвим другачија. Култура бар је место које  добро зна ову лекцију. Mojito, Cuba Libre и друге једноставне коктеле оставите за неко друго место. Овде слушајте бармена. Већ по вашем ходу на уласку у бар је проценио који коктел је за вас. Не греше никада.


2. Круз Коктел Бар

Оригинално место је градску популарност и висок рејтинг изградило управо на врхунским коктелима. Талентовани бармени су донели знање из бројних далеких земаља и прекоокеанских бродова, а све научено су усидрили на Савски кеј. Београд је баш овде, са свим својим резидентима и гостима, између осталог, откривао да се пажљиво дозиран микс квалитетних алкохолних пића савршено спаја са свежим воћем и поврћем. Са толико интерконтиненталног знања, Mai Tai и други добро знани коктели имају посебан укус.

3. Shootiranje

У престоници се брзо живи. Често се нема времена за Long Island Ice Tea, Cosmopolitan или евергрин са млеком - Pina Colada. Зато постоје шотови. Кратки, разноврсни и веома атрактивни мини коктели чине чуда. Посебно овде где су бармени докторирали мале дозе добре забаве. Настали током седамдесетих у ери владавине дискотека и данас доминирају ноћним животом. Тада је главна забава била на подијуму за игру, а шотови су били одлична иновација како се не би губило време на испијање пића за шанком.