Koktel barovi u Beogradu

Najbolji koktel ne bira trenutak. Svaki je idealan za savršenu mešavinu posebnih pića

Petak 13. apr 2018.

cover image

Najpoznatiji kokteli iz celog sveta su odavno dobili i domaće izdanje. Dobar koktel zahteva mnogo znanja i kvalitet najvišeg nivoa. Jedinstveni koktel barovi imaju sasvim poseban recept za kreiranje spektakla u čaši.

1. Kultura bar

Da se najprodavaniji koktel pravi samo od mnogo leda i "malo ovog, malo onog" alkohola, svi bi bili koktel majstori. Međutim, istina je sasvim drugačija. Kultura bar je mesto koje  dobro zna ovu lekciju. Mojito, Cuba Libre i druge jednostavne koktele ostavite za neko drugo mesto. Ovde slušajte barmena. Već po vašem hodu na ulasku u bar je procenio koji koktel je za vas. Ne greše nikada.


2. Kruz Koktel Bar

Originalno mesto je gradsku popularnost i visok rejting izgradilo upravo na vrhunskim koktelima. Talentovani barmeni su doneli znanje iz brojnih dalekih zemalja i prekookeanskih brodova, a sve naučeno su usidrili na Savski kej. Beograd je baš ovde, sa svim svojim rezidentima i gostima, između ostalog, otkrivao da se pažljivo doziran miks kvalitetnih alkoholnih pića savršeno spaja sa svežim voćem i povrćem. Sa toliko interkontinentalnog znanja, Mai Tai i drugi dobro znani kokteli imaju poseban ukus.

3. Shootiranje

U prestonici se brzo živi. Često se nema vremena za Long Island Ice Tea, Cosmopolitan ili evergrin sa mlekom - Pina Colada. Zato postoje šotovi. Kratki, raznovrsni i veoma atraktivni mini kokteli čine čuda. Posebno ovde gde su barmeni doktorirali male doze dobre zabave. Nastali tokom sedamdesetih u eri vladavine diskoteka i danas dominiraju noćnim životom. Tada je glavna zabava bila na podijumu za igru, a šotovi su bili odlična inovacija kako se ne bi gubilo vreme na ispijanje pića za šankom.