Етно ресторани у Београду

Традиционални гастрономски обичаји имају најлепши укус

Петак 06. апр 2018.

cover image

Етно ресторани никада не излазе из моде. Трендови су привлачни али прави ужитак у добром јелу и пићу је незамењив. Ово су места где ћете обрадовати сва чула на стари, проверен начин.

1. Солунац

Хедонизам у пуном издању. Уживање у обилним порцијама српске традиције није једини разлог доласка на ову адресу. Док решавате "тешке муке" - да ли се поново препустити одличним ћевапчићима или прихватити препоруку веома упућеног конобара, добићете и порцију знања. Сувенири и фотографије истакнутих спрских краљева и хероја поучно оплемењују ентеријер.

2. Стара српска кућа

Модерни Нови Београд и те како има шта да каже на тему етно. На граници између савременог дела града и рустичног Земуна се налази ресторан који перфектно комбинује старо и ново. Богато уређен простор представља најважније предмете из некадашње свакодневице али са истакнутим нагласком на савремени комфор. Познати домаћи специјалитети, прави кувани пасуљ, сарме и сармице од зеља - све се припрема као некада.

3. Пахуљица

Место за истинске гурмане у чаробној Звездарској шуми. Додатно, изграђен је прави рај за децу. Док уживате у домаћој храни и пићу, малишани имају бескрајне могућности за забаву. Уз све ово, шумски ваздух опоравља попут спа центра. Почастите себе јединственим домаћинским гастро искуством.