Etno restorani u Beogradu

Tradicionalni gastronomski običaji imaju najlepši ukus

Petak 06. apr 2018.

cover image

Etno restorani nikada ne izlaze iz mode. Trendovi su privlačni ali pravi užitak u dobrom jelu i piću je nezamenjiv. Ovo su mesta gde ćete obradovati sva čula na stari, proveren način.

1. Solunac

Hedonizam u punom izdanju. Uživanje u obilnim porcijama srpske tradicije nije jedini razlog dolaska na ovu adresu. Dok rešavate "teške muke" - da li se ponovo prepustiti odličnim ćevapčićima ili prihvatiti preporuku veoma upućenog konobara, dobićete i porciju znanja. Suveniri i fotografije istaknutih sprskih kraljeva i heroja poučno oplemenjuju enterijer.

2. Stara srpska kuća

Moderni Novi Beograd i te kako ima šta da kaže na temu etno. Na granici između savremenog dela grada i rustičnog Zemuna se nalazi restoran koji perfektno kombinuje staro i novo. Bogato uređen prostor predstavlja najvažnije predmete iz nekadašnje svakodnevice ali sa istaknutim naglaskom na savremeni komfor. Poznati domaći specijaliteti, pravi kuvani pasulj, sarme i sarmice od zelja - sve se priprema kao nekada.

3. Pahuljica

Mesto za istinske gurmane u čarobnoj Zvezdarskoj šumi. Dodatno, izgrađen je pravi raj za decu. Dok uživate u domaćoj hrani i piću, mališani imaju beskrajne mogućnosti za zabavu. Uz sve ovo, šumski vazduh oporavlja poput spa centra. Počastite sebe jedinstvenim domaćinskim gastro iskustvom.