Суши ресторани - Јапан у Београду

Модерни хедонизам јача организам

Петак 09. мар 2018.

cover image

Србија и Јапан су одувек биле пријатељске земље. Међутим, гастрономија повезује различите културе и народе боље од најбоље дипломатије. Суши се одомаћио и изборио за титулу најмодернијег специјалитета. У Београду постоје фантастични ресторани који сервирају бескрајне варијанте суши укуса. Увежбајте држање штапића и истражите посебан сегмент азијске кухиње.


1. Moon Sushi Bar

Ово је једно од првих места у коме су Београђани и становници целог света на пропутовању учили шта је то суши и како се конзумира. Атрактивне ролнице су главни разлог живе атмосфере, посебно у време ручка. Јапанска перфекција доминира у сваком смислу.

2. W Sushi Bar

Центар града у ритму егзотике. Успешно помешане интернационалне кухиње су резултирале одличном реакцијом бројних гостију. Суши класика - Маки и Калифорнија ролнице су водећи разлог који изазива гастро упознавање са светским иновацијама.

3. Бизу

Посебно место са заиста посебним јеловником. Савремени концепт перфектног уживања и уређен комплетан амбијент дају савршен осећај током боравка. Адреса у којој суши има специјалан третман. Невероватно оригиналан спој познатих и сасвим иновативних намирница.


4. Go Sushi

Футуризам којем нећете рећи не. Снажна енергија сурових професионалаца се преноси на читав ентеријер и доноси јединствену причу о модерној исхрани. Бескрајне комбинације састојака креирају савршене залогаје. Овде ћете научити све о сушију и то на лицу места. Теорија и пракса су доказано најбољи начин за савладавање градива.

Шта је суши

Традиционално јело, настало у Јапану које се припрема од куваног пиринча. Обавезно се додаје пиринчано сирће како би се добила компактна маса. Дакле, суши није назив са сирову рибу како многи мисле. Специјалитет од сирове рибе се зове Sashimi. Најпопуларнији суши су Маки ролнице - комбинација свеже или термички обрађене рибе, морских плодова и поврћа који се увијају у омотач од пресованих алги. Следећи је Нигири - суши који се добија комбинацијом пиринча и сировог рибљег меса. Урамаки суши је познатији као Калифорнијска ролница, а припрема се обрнуто од Маки ролница - пиринач је са спољне стране. Популаран је у целом свету, а најмање у Јапану. Футомаки и Темпура су специјалитети који су такође веома заступљени због јединственог укуса. Иначе, у Јапану се суши чешће једе рукама, мање штапићима.