Suši restorani - Japan u Beogradu

Moderni hedonizam jača organizam

Petak 09. mar 2018.

cover image

Srbija i Japan su oduvek bile prijateljske zemlje. Međutim, gastronomija povezuje različite kulture i narode bolje od najbolje diplomatije. Suši se odomaćio i izborio za titulu najmodernijeg specijaliteta. U Beogradu postoje fantastični restorani koji serviraju beskrajne varijante suši ukusa. Uvežbajte držanje štapića i istražite poseban segment azijske kuhinje.


1. Moon Sushi Bar

Ovo je jedno od prvih mesta u kome su Beograđani i stanovnici celog sveta na proputovanju učili šta je to suši i kako se konzumira. Atraktivne rolnice su glavni razlog žive atmosfere, posebno u vreme ručka. Japanska perfekcija dominira u svakom smislu.

2. W Sushi Bar

Centar grada u ritmu egzotike. Uspešno pomešane internacionalne kuhinje su rezultirale odličnom reakcijom brojnih gostiju. Suši klasika - Maki i Kalifornija rolnice su vodeći razlog koji izaziva gastro upoznavanje sa svetskim inovacijama.

3. Bizu

Posebno mesto sa zaista posebnim jelovnikom. Savremeni koncept perfektnog uživanja i uređen kompletan ambijent daju savršen osećaj tokom boravka. Adresa u kojoj suši ima specijalan tretman. Neverovatno originalan spoj poznatih i sasvim inovativnih namirnica.


4. Go Sushi

Futurizam kojem nećete reći ne. Snažna energija surovih profesionalaca se prenosi na čitav enterijer i donosi jedinstvenu priču o modernoj ishrani. Beskrajne kombinacije sastojaka kreiraju savršene zalogaje. Ovde ćete naučiti sve o sušiju i to na licu mesta. Teorija i praksa su dokazano najbolji način za savladavanje gradiva.

Šta je suši

Tradicionalno jelo, nastalo u Japanu koje se priprema od kuvanog pirinča. Obavezno se dodaje pirinčano sirće kako bi se dobila kompaktna masa. Dakle, suši nije naziv sa sirovu ribu kako mnogi misle. Specijalitet od sirove ribe se zove Sashimi. Najpopularniji suši su Maki rolnice - kombinacija sveže ili termički obrađene ribe, morskih plodova i povrća koji se uvijaju u omotač od presovanih algi. Sledeći je Nigiri - suši koji se dobija kombinacijom pirinča i sirovog ribljeg mesa. Uramaki suši je poznatiji kao Kalifornijska rolnica, a priprema se obrnuto od Maki rolnica - pirinač je sa spoljne strane. Popularan je u celom svetu, a najmanje u Japanu. Futomaki i Tempura su specijaliteti koji su takođe veoma zastupljeni zbog jedinstvenog ukusa. Inače, u Japanu se suši češće jede rukama, manje štapićima.