Ресторани Нови Београд: Модерна гастрономија

Прави разлог за долазак на другу страну реке

Петак 23. феб 2018.

cover image

Нови Београд је дуго био "онај тамо део града". Некадашња спаваона изграђена на песку се развила у најмодернији део Београда. Што због посла, што због комфора који је недоступан у центру, све више становика и туриста се опредељује за боравак на новој страни. Популарност атрактивне градске општине константно расте, а у великој мери, "кривци" су познати ресторани на Новом Београду. Гастро прича у савременом издању.


1. Новак

Ресторан у који се подједнако долази због перфектних специјалитета и дубоког наклона према истакнутом тенисеру. Новак Ђоковић је, осим по неприкосновеним резултатима, познат и по посебном режиму исхране. Уколико желите да испробате супер здраве оброке - добродошли. Рај за вегане и вегетеријанце али и љубитеље одличних десерта и познатих рецептура. Спортски дух у елегантној форми влада Новаковим рестораном.

2. Pizza bar

Пице се у Београду деле на Pizza bar и све остале. Њихов слоган "Your Happy Place" најбоље описује шта овде можете да очекујете. Препознатљиви италијански и други специјалитети, позитивна атмосфера и градски ритам у центру новобеоградских дешавања. Место које може да се такмичи са посластичарницама. Да, такви су слаткиши овде.


3. Со и бибер

Традиција је увек у тренду. Невероватно велике порције познатих српских изјава љубави - фантастичне хране, окупљају велики број поборника провереног ужитка. Ћевапчићи, ребарца, сарме, пљескавице и домаће палачинке кад се спреме како треба, умеју да загрле као најдраже особе. Срећа се једино рачуна ако се дели, а овде је свака поруџбина најмање за две особе. Све смо рекли, правац на Старо сајмиште.