Топ 3 пице које морате да пробате на Врачару

Најпознатији гастрономски италијански бренд, на београдски начин

Недеља 26. нов 2017.

cover image

1. Per Tutti

Врачар има и мирне делове у којима главну реч нема градска гужва, већ пријатна тишина и одлична храна. Ово место је управо једно од таквих. Захваљујући истанчаном укусу краљице Маргарите, цео свет је сазнао за пицу која је добила назив по њој. Настала је у Напуљу, а овај ресторан је достојан представник многима омиљене пице. Ако нисте љубитељ класике, поручите "Prosciutto". Рукола, чери и листићи фине пршуте су састојци тренутно најпопуларније пице у Београду.


2. Voulez-Vous

Ресторан који испуњава све гастрономске жеље. Сами бирате да ли желите класично италијанско (танко) тесто или Чикаго стил (дебело). У јеловнику се налази чак дванаест величанствених верзија италијанског најпродаванијег специјалитета. За све који воле да експериментишу "Америчка bbq" је права опција: barbecue сос, пица сир, кулен, панчета, црвени лук и кукуруз шећерац. Voulez-Vous пица је одличан избор за веома гладне јер ће баш свакога заситити перфектно укомбиновани пелат, пица сир, паприка, печурке, шунка, шпек, чедар сир, црне маслине и рукола.


3. La Piazza

Елеганција у сваком смислу најбоље описује овај ресторан. Ако се узме у обзир чињеница да је консултант у кухињи господин Fabio Rondelli из Болоње, јасно је због чега се овде под непцима Италија осећа сто одсто. Пица се припрема у пећи на дрва, а тесто се прави од најквалитетнијег брашна. На правом сте месту ако су за вас пице "4 Formaggi" и "Capricciosa" неприкосновене.