Top 3 pice koje morate da probate na Vračaru

Najpoznatiji gastronomski italijanski brend, na beogradski način

Nedelja 26. nov 2017.

cover image

1. Per Tutti

Vračar ima i mirne delove u kojima glavnu reč nema gradska gužva, već prijatna tišina i odlična hrana. Ovo mesto je upravo jedno od takvih. Zahvaljujući istančanom ukusu kraljice Margarite, ceo svet je saznao za picu koja je dobila naziv po njoj. Nastala je u Napulju, a ovaj restoran je dostojan predstavnik mnogima omiljene pice. Ako niste ljubitelj klasike, poručite "Prosciutto". Rukola, čeri i listići fine pršute su sastojci trenutno najpopularnije pice u Beogradu.


2. Voulez-Vous

Restoran koji ispunjava sve gastronomske želje. Sami birate da li želite klasično italijansko (tanko) testo ili Čikago stil (debelo). U jelovniku se nalazi čak dvanaest veličanstvenih verzija italijanskog najprodavanijeg specijaliteta. Za sve koji vole da eksperimentišu "Američka bbq" je prava opcija: barbecue sos, pica sir, kulen, pančeta, crveni luk i kukuruz šećerac. Voulez-Vous pica je odličan izbor za veoma gladne jer će baš svakoga zasititi perfektno ukombinovani pelat, pica sir, paprika, pečurke, šunka, špek, čedar sir, crne masline i rukola.


3. La Piazza

Elegancija u svakom smislu najbolje opisuje ovaj restoran. Ako se uzme u obzir činjenica da je konsultant u kuhinji gospodin Fabio Rondelli iz Bolonje, jasno je zbog čega se ovde pod nepcima Italija oseća sto odsto. Pica se priprema u peći na drva, a testo se pravi od najkvalitetnijeg brašna. Na pravom ste mestu ako su za vas pice "4 Formaggi" i "Capricciosa" neprikosnovene.