Новембар у Београду 2017

Период забаве, смеха и одличног провода је почео. Спремите се за одличан распоред фантастичних дешавања

Четвртак 02. нов 2017.

cover image

Укусни Београд. Сајам етно хране и пића се одржава од 22. до 25. новембра, а Београдски сајам је место на коме ће се по дванаести пут наћи истакнути домаћи произвођачи врхунских специјалитета. Посетиоци ће моћи да пробају производе припремљене на традиционалан начин по оригиналним, домаћим рецептурама од органских сировина, са заштићеним географским пореклом. Пријатно.


Ретро смех. Култна представа "Аудиција" се након тридесет три године од настанка поново враћа на сцену. Глумачка екипа је иста као и 1984. године када је премијерно одиграна, а смех и врхинску забаву овог новембра поново доноси у центар градских дешавања. Мима Крчић, Давор Степановић, Симонида Пухало и остатак екипе чине једини сценски пројекат који је доживео турнеју по целој бившој Југославији, а више од 2.5 милиона гледалаца је овацијама испратило свако приказивање. У склопу велике турнеје, гостовање у Београду је заказано за 7. новембар у Сава центру.


Техно, техно, техно. Судећи по line up најавама, овај правац живи више од својих пет минута славе. Сваки клуб организује најмање једном недељно журку на којој се слуша само техно, а честа гостовања светских уметника потврђују да је београдска клабинг сцена значајна музичка територија. У јеку зимске клупске сезоне тешко је оценити који клуб ће понети титулу "најбољи", али  сваки заслужује аплауз за квалитетна гостовања и одличну атмосферу. Велики парти који би требало да посетите је Lovefest Experience који се одржава 24. новембра у BelExpo центру на Новом Београду. Биће заиста занимљиво слушати спој Симфонијског оркестра РТС-а са представницима електронске музике. 

Док добује киша... Хладније је, сат померен уназад на зимско рачунање времена (29. октобра смо "украли" читав сат и дуже спавали) и остали отежавајући фактори за истраживање уличних сензација не смеју да победе позитивно расположење и план за провод. Стручњаци кажу да организам лакше подноси јесење "померање" сата него пролећно, тако да нема сакривања у четири зида. Бар не док не дође први снег. У великом граду увек постоји занимљив догађај, а ми препоручујемо да частите себе улазницом за неки од бројних концерата који су заказани у новембру.


Плус. Осмислите шта и са ким да радите када се штиклирају сви задаци. Поделите осмех са онима који вас окружују, вољенима покажите љубав и радујте се оним малим стварима које чине живот. Сада је право време да се физички покренете и не дозволите да сезона слава остави последице по вашу витку фигуру. Не заборавите да се Нова година полако ближи. Да ли сте одлучили како ћете дочекати 2018. годину?