Novembar u Beogradu 2017

Period zabave, smeha i odličnog provoda je počeo. Spremite se za odličan raspored fantastičnih dešavanja

Četvrtak 02. nov 2017.

cover image

Ukusni Beograd. Sajam etno hrane i pića se održava od 22. do 25. novembra, a Beogradski sajam je mesto na kome će se po dvanaesti put naći istaknuti domaći proizvođači vrhunskih specijaliteta. Posetioci će moći da probaju proizvode pripremljene na tradicionalan način po originalnim, domaćim recepturama od organskih sirovina, sa zaštićenim geografskim poreklom. Prijatno.


Retro smeh. Kultna predstava "Audicija" se nakon trideset tri godine od nastanka ponovo vraća na scenu. Glumačka ekipa je ista kao i 1984. godine kada je premijerno odigrana, a smeh i vrhinsku zabavu ovog novembra ponovo donosi u centar gradskih dešavanja. Mima Krčić, Davor Stepanović, Simonida Puhalo i ostatak ekipe čine jedini scenski projekat koji je doživeo turneju po celoj bivšoj Jugoslaviji, a više od 2.5 miliona gledalaca je ovacijama ispratilo svako prikazivanje. U sklopu velike turneje, gostovanje u Beogradu je zakazano za 7. novembar u Sava centru.


Tehno, tehno, tehno. Sudeći po line up najavama, ovaj pravac živi više od svojih pet minuta slave. Svaki klub organizuje najmanje jednom nedeljno žurku na kojoj se sluša samo tehno, a česta gostovanja svetskih umetnika potvrđuju da je beogradska klabing scena značajna muzička teritorija. U jeku zimske klupske sezone teško je oceniti koji klub će poneti titulu "najbolji", ali  svaki zaslužuje aplauz za kvalitetna gostovanja i odličnu atmosferu. Veliki parti koji bi trebalo da posetite je Lovefest Experience koji se održava 24. novembra u BelExpo centru na Novom Beogradu. Biće zaista zanimljivo slušati spoj Simfonijskog orkestra RTS-a sa predstavnicima elektronske muzike. 

Dok dobuje kiša... Hladnije je, sat pomeren unazad na zimsko računanje vremena (29. oktobra smo "ukrali" čitav sat i duže spavali) i ostali otežavajući faktori za istraživanje uličnih senzacija ne smeju da pobede pozitivno raspoloženje i plan za provod. Stručnjaci kažu da organizam lakše podnosi jesenje "pomeranje" sata nego prolećno, tako da nema sakrivanja u četiri zida. Bar ne dok ne dođe prvi sneg. U velikom gradu uvek postoji zanimljiv događaj, a mi preporučujemo da častite sebe ulaznicom za neki od brojnih koncerata koji su zakazani u novembru.


Plus. Osmislite šta i sa kim da radite kada se štikliraju svi zadaci. Podelite osmeh sa onima koji vas okružuju, voljenima pokažite ljubav i radujte se onim malim stvarima koje čine život. Sada je pravo vreme da se fizički pokrenete i ne dozvolite da sezona slava ostavi posledice po vašu vitku figuru. Ne zaboravite da se Nova godina polako bliži. Da li ste odlučili kako ćete dočekati 2018. godinu?