Где за 1. мај у Београду

Доносимо вам листу градских места која ће бити међу главним дестинацијама Београђана за 4 дана предстојећег празника

Петак 28. апр 2017.

cover image

Није непозната изрека Београђана да је "Београд најлепши за празнике". Град је тада миран, тих, без стандардне ужурбане градске вреве и "нервозних" аутомобилских сирена, тротоари су "растерећени" од ужурбаних пешака. 1. мај је један од тих празника - и док ће једни отићи кући, а неки на претходно испланирани продужени викенд ван града, биће и оних који ће остати у својим домовима. Управо ће они бити у прилици да у четири нерадна дана "удахну Београд пуним плућима". Прилажемо листу места која ће им у томе додатно помоћи.

Савски и Земунски кеј


Савски и Земунски кеј, са мноштво сплавова, барова, ресторана и садржаја за децу и рекреацију пружиће одушак сваком ко се нађе са једне, или друге "речне" стране Новог Београда. Познат по локацији на две реке, Београд нуди да јутарњу кафу попијете на обали Саве, а да се за ручак преселите на обалу Дунава.

25. мај и Београд на води


Са друге стране реке, у старом делу Београда, 25. мај увек привлачи и шетаче и оне жељне рекреације. Омиљена је полазна тачка за вожњу ролера, или бицикла све до Аде циганлије. Предах на том путу се, након проласка поред Калемегданске тврђаве, прави на шеталишту Београда на води, у некој од уређених башти новоотворених барова.

Ада циганлија


На "београдском мору" је велико састајалиште - и оних који су до њега доспели на точковима ролера и бицикала, али и оних који су своје место на плажи заузели од раних јутарњих часова и одлучили се да дан проведу управо на овом Београдском одморишту. У које год доба дана или ноћи стигли, Ада ће вас дочекати широм отворених руку, јер најпопуларнији барови раде нон стоп.

Ада Хуја


До пре неколико година је не тако велики број Београђана успешно скривао Аду Хују од шире јавности и чувао је као своју мини оазу на Дунави за свакодневно бекство од устаљених популарних београдских дестинација. За Царски Лов су знали само добри познаваоци и љубитељи јела од дивљачи. До Хује се стизало узаним, неуређеним путем, на којем се двоје кола тешко мимоилазило. Ипак, дуго чувана тајна је кренула да се шири и данас је Ада Хуја још једно од добро познатих уточишта поред реке.

Звездарска шума и Кошутњак


Ко је за роштиљ? Две најпопуларније дестинације за првомајски уранак, роштиљ са друштвом, пријатељима и породицом у природи, на чистом ваздуху паркова природе - Кошутњака и Звездарске шуме. Иако се на ове две дестинације никада не може видети толико људи и кола на једном месту, оне су и даље назаобилазне за првомајски пикник. Роштиљ и пиће, уз музику која допире из паркираних аутомобила, или озвучења која се напајају преко агрегата. И све то допремљено само ради доброг провода.