Vikend vesti

Zanemarite vremensku prognozu. Počinju dešavanja u gradu kojima vreme ne može apsolutno ništa

Sreda 26. jun 2019.

cover image

8. Beogradski festival evropske književnosti u Domu omladine je aktuelan do petka, 28. juna. "Najbolje od svega. Najbolje za sve." je naziv manifestacije koja spaja književnost, likovnu umetnost i filmove. Izvrsni umetnici iz Srbije i specijalni gosti iz sveta će kroz sjajan program podeliti svoja znanja i stavove. Pravi multimedijalni događaj koji će oduševiti moždane vijuge i to potpuno besplatno.

Muzički festival Enter se održava od 27. do 29. juna u Topčiderskom parku. Sonique, Alexandra Stan, Angelina, Sara Jo, Di-džej Đuka i Risk Jockey nastupaju prve večeri. Sledeća je rezervisana za rok zvuk, a na bini će se tokom noći smenjivati Blast 77, Čikine Bombone, Terrier, Point Blank, NBG, Void Inn, Iskaz, Mortal Kombat i S.A.R.S. Poslednje, treće veče festivala je namenjeno ljubiteljima r'n'b i hip-hop muzike. Vuk Mob, Mili, Gazda Paja i drugi predstavnici ovog žanra će dati svoj maksimum da Enter 2019 pamtite po vrhunskom provodu.

Vreme je za novi Beogradski noćni market. U petak, 28. juna od 18:00 do ponoći na pijaci Bajloni ponovo će se okupiti veselo društvo na tezgama. Zanatlije i dizajneri će ponuditi top proizvode iz svoje branše. Istaknuti proizvođači i distributeri pića i hrane sa etiketom "domaće" su obavezni gosti i nikad ukusniji zabavljači. Plus dobra muzika i eto dešavanja za čistu desetku.

Kiše za vikend neće biti. Odlično jer je na programu 2. Noć ultramaratona - Maraton Maratona na Adi Ciganliji. Trke na 50 i 100 kilometara počinju u 18:00. Rok za stizanje na cilj je deset, odnosno šesnaest sati, još tačnije do 10:00. Sportski izazov za najspremnije je akreditovan i odobren od relevantnih svetskih udruženja. Pravila, propozicije, okrepa, baš sve će biti na visokom nivou. Ostaje samo da obavite visinske pripreme i oborite svoj rekord u trčanju. Srećno!


Da li ste znali da Dunav ima svoj dan. To je 29. jun. Evropski dan Dunava se obeležava od 2004. godine i to u svim državama kroz koje protiče. Druga najveća reka u Evropi ima mnogo važnih uloga. Zbog toga ali i zato što ulepšava Beograd, proslavite Dan Dunava. Dovoljno je da se spreči njegovo zagađivanje, on će to višestruko vratiti.